Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Razstava oblikovalke in ilustratorke Žane Šuran v Mali loži

Primorske 17.01.2023
KOPER > V Mali loži pod volti Pretorske palače je na ogled razstava ilustracij izolske oblikovalke in ilustratorke Žane Šuran. Razstava predstavlja ustvarjalne motive s humornim pridihom. Dela so barvita in ujeta v dinamično kompozicijo, saj je… »

Tina in Timi postala najboljša savinjska športnika (FOTO)

Slovenske novice 17.01.2023
Alpska smučarka in smučarski skakalec sta dobila največ glasov. Priznanje za življenjsko delo lani umrlemu odbojkarskemu zanesenjaku. Z razglasitvijo najboljših športnic, športnikov, prirediteljev, športnih ekip ter športne osebnosti leta za… »

V Pivko spet prihajajo šolarji

Primorske 17.01.2023
Park vojaške zgodovine si je lani ogledalo 55.561 obiskovalcev, s čimer so se močno približali rekordni obiskanosti iz predkoronskega leta 2019, ko so zabeležili 58.600 obiskovalcev. Zadovoljni so tudi z muzejskimi dopolnitvami in novimi vsebinami… »

Koprčani novi vodilni

Primorske 17.01.2023
V balinarski superligi se nadaljuje ogorčen boj za štiri mesta na aprilskem zaključnem turnirju. Trenutno najbolje kaže Marjetici Koper, ki je po osmem krogu prevzela vodilni položaj. Ob preloženi tekmi med sežansko Skalo in Postojno, ki bo… »

Bistričani pred Vrhničani

Primorske 17.01.2023
Dolgo časa se je v zahodni skupini tretje košarkarske lige Vrhnika zdela nepremagljiva, leto 2022 je končala brez poraza, v novem letu pa je dvakrat zapored izgubila. V soboto v Ilirski Bistrici. ILIRSKA BISTRICA > V derbiju 14. kroga oziroma obračunu… »

Izolski Arrigoni v treh ligah trikrat zmagal

Primorske 17.01.2023
V pomlad je izolski Arrigoni vstopil z zmagami v prvi ženski ter v drugi in tretji moški namiznoteniški ligi. V prvi moški ligi, kjer Primorska nima predstavnika, ostajata prvak, novomeški ŠD Su, in ravenski Interdiskont po novih zmagah na vrhu… »

Na današnji dan (17. januar)

SiolNET 17.01.2023
... leta 1994 je nekdanja slovenska alpska smučarka Alenka Dovžan dosegla svojo edino zmago v svetovnem pokalu. Mojstrančanka je v superveleslalomu na vrh zmagovalnega odra stopila v Cortini d'Ampezzo. Družbo ji je na prvem mestu delala legendarna… »

Navijaški plug

Dnevnik 17.01.2023
Sneženje je bilo včeraj seveda prva novica prav vsakega naključnega pogovora v državi. Ljudje so bili, kot je za Slovenijo povsem običajno, razdeljeni na dva tabora. V prvem so bili tisti, ki so bentili nad cestarji, češ da jih je sneg spet… »

Banksy, neavtorizirana razstava, seveda

Dnevnik 17.01.2023
Tržaški Salon dražb v stari ribarnici, impozantni zgradbi tik ob morju, bo do 10. aprila gostil razstavo z naslovom Veliki komunikator Banksy, posvečeno slavnemu anonimnemu grafitarju. »Obožujem grafite. Rad imam to besedo. Grafit je zame sinonim za… »

Pojejo na bogoslužjih

Slovenske novice 17.01.2023
Mešani pevski zbor sv. Tilna Besnica, ki deluje v sklopu Kulturnega društva Besnica in Župnije Besnica, praznuje 25-letnico. Ustanovljen na pobudo takratnega župnika Alojza Grebenca je sprva nosil ime Mladinski pevski zbor sv. Tilna, sestavljalo pa ga… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem