Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Skupaj se imajo fletno

Slovenske novice 17.01.2023
Upokojenci treh društev napolnili kulturni hram. Skeč Šoferski izpit najbolj nasmejal obiskovalce. V Kulturnem hramu Ignacija Borštnika je v soboto Društvo upokojencev Cerklje organiziralo tradicionalno prireditev Skupaj se imamo fletno. Poleg… »

Vse več otrok z okužbami dihal, vse večja gneča na pediatriji

Dnevnik 17.01.2023
Na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana in pediatrični nujni pomoči ljubljanskega zdravstvenega doma te dni zdravijo veliko otrok z okužbami dihal. Gneča pri nujni pomoči je tudi tokrat povezana z luknjami v siceršnji dostopnosti zdravstva. Na… »

Stanovanja / 90 odstotkov anketirancev meni, da so najemnine v Ljubljani previsoke

Mladina 17.01.2023
Nevladniki si želijo, da ministrstvo nemudoma oblikuje zakonsko podlago, ki bo primerno podprla razvoj zadružnega stanovanjskega sektorja. V Ljubljani obstaja interes po zadružnih stanovanjih, kažejo izsledki ankete, ki jo je Inštitut za študije… »

Je bil Robert Golob junak, ki je šel med protestnike?

Mladina 17.01.2023
IZJAVA DNEVA. "No, Robert Golob ni bil le junak, ki je šel med protestnike. Bil je tudi neke vrste znanilec novih časov. Časov, ko bodo oblastniki protestirali sami proti sebi. Nezadovoljni s stanjem v družbi bodo odkorakali na ulice. In tam bodo… »

Anketa / Je vlada Roberta Goloba v sedmih mesecih delovanja izpolnila pričakovanja?

Mladina 17.01.2023
Kaj razkriva januarska raziskava Vox populi. Januarska raziskava Vox populi za časnik Dnevnik kaže, da je več vprašanih nezadovoljnih z delom vlade kot zadovoljnih. Delo vlade je kot uspešno ocenilo 46,1 odstotka vprašanih, kot neuspešno pa 47,3… »

»Po Hitlerju in Stalinu v Evropi ni bilo politika, ki bi pobil toliko ljudi kot Putin«

Mladina 17.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Vojna v Ukrajini je rezultat nedokončanega razpada Sovjetske zveze in vračanja v preteklost. Konec decembra 2021 je minilo trideset let od razpada sovjetske države, slaba dva meseca po tem 'jubileju', bilo je 24. februarja 2022, je… »

Zakon o kazenskem postopku ustavno pomanjkljiv

Dnevnik 17.01.2023
Na pravosodnem ministrstvu nameravajo začeti pripravo novega zakona o kazenskem postopku. Po odločbi ustavnega sodišča bodo med drugim morali urediti postopek v zvezi s predlogom za odlog ali prekinitev prestajanja kazni, kadar se pravnomočno… »

Politično okrnjeni Davos zagnal motorje

Dnevnik 17.01.2023
V Davosu se je začel vsakoletni svetovni gospodarski forum, tokrat na temo sodelovanja v razdrobljenem svetu. Številni pomembni državniki pa se tokrat foruma ne udeležujejo tudi zato, ker gospodarstveniki ne krojijo več usode sveta, na račun… »

James vstopil v klub Abdula-Jabbarja

Dnevnik 17.01.2023
Zvezdnik LA Lakers LeBron James je v ligi NBA ob porazu proti Philadelphii presegel skupno 38.000 doseženih točk, kar je do zdaj uspelo le Kareemu Abdulu-Jabbarju, ki je z 38.387 točkami zaenkrat še na vrhu večne lestvice. V košarkarski ligi NBA… »

Lützerath, malo še, pa bo

Dnevnik 17.01.2023
Saj poznate tisto, ko k vaši hiši pripeljejo buldožerji in jo hočejo podreti. Ne le vaše hiše, ampak tudi vašo cerkev, kulturni dom in šolo. Ne le buldožerji, ampak tudi policisti z vodnim topom in solzivcem. Ne poznate? Blagor vam! Deložacija… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem