Arhiv novic 25.01.2023

Delnice letalskih prevoznikov poletele

Finance.si 25.01.2023
Uspešno poslovanje Easyjeta krepko premaknilo delniške tečaje; Microsoft in ASML razočarala z napovedmi. Delnice nizkocenovnega letalskega prevoznika Easyjet so se v sredo na londonski borzi povzpele za skoraj 12 odstotkov, potem ko je družba… »

Bralci v šoku zaradi plakatov otroka v Savskem naselju

Slovenske novice 25.01.2023
Poleg otroške fotografije je napis o izgubljenem otroku zelo norčav. Na uredništvo smo pravkar dobili sporočilo bralke poročevalke iz Ljubljane, da je Savsko naselje polno plakatov z otroško fotografijo in čudnim zapisom, ki je glede na resno… »

Si ženske s tetovažami v postelji res upajo več?

Slovenske novice 25.01.2023
Glede na rezultate raziskave so ženske s tetovažami v postelji bolj naklonjene eksperimentiranju od tistih brez telesnih poslikav. Kanadska raziskava se je pozabavala s stereotipom, ki pravi, da so ženske s tetovažami seksualno bolj odprte in si upajo… »

Uradne podrobnosti: Pečjak se širi na Severno Irsko

SiolNET 25.01.2023
Metron inštitut je na Severnem Irskem, ki je po brexitu odlično izhodišče za britanski trg, ta pa se je po letu 2030 zavezal električni avtomobilski prihodnosti, odprl podružnico svojega Metron Inštituta. Tja je poslal tudi svojo električno… »

Odbor DZ-ja: Pri prenovi zdravstvenega sistema ključno soglasje, opozicija pripravljena sodelovati

RTV Slovenija 25.01.2023
Minister za zdravje je članom odbora DZ-ja za zdravstvo predstavil analizo stanja na področju zdravstva in časovnico načrtovanih sprememb. Poslanci menijo, da bo ključen širši konsenz, opozicija pa je ob dobrih rešitvah pripravljena sodelovati. Po… »

Dnevni horoskop za četrtek, 26. januarja 2023

Zurnal24 25.01.2023
Naj vas ne bo strah spustiti se tudi v neznano. Konjunkcija med Luno in Jupitrom bo polepšala energije, podarila privlačnost in vas brcnila, da se pomaknete naprej ter naredite nekaj zase. Počutili se boste močne, vitalne in pogumne. Najboljše stvari… »

Kreativnost v dobi umetne inteligence

Finance.si 25.01.2023
Ko so ameriški študenti začeli ChatGPT uporabljati pri pisanju strokovnih esejev, profesorji tega niso odkrili zato, ker bi bile v njih kakšne napake, ampak ker jim je manjkala duša. Vsakih nekaj let se v poslovnem svetu in tudi širše kot požar… »

Na Hrvaškem razprava o plažah. Opozicija svari pred njihovo privatizacijo.

RTV Slovenija 25.01.2023
Hrvaški sabor je začel razpravo o predlogu zakona o morskem javnem dobru in morskih pristaniščih. Po novem bi se plaže na Jadranski obali delile na javne in tiste za posebne namene. Opozicija svari pred njihovo privatizacijo. Minister za pomorstvo… »

Ali bodo z novim zakonom naši podatki in zasebnost varnejši?

SiolNET 25.01.2023
V četrtek, 26. januarja, začne veljati nov zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Kakšne (nove) pravice prinaša posameznikom, kakšne nove obveznosti vsem, ki podatke zbirajo in obdelujejo? Kot so nam pojasnili na ministrstvu za pravosodje, kjer… »

Legendarni košarkar ima v njegovem srcu prav posebno mesto

SiolNET 25.01.2023
V nedeljo bodo v Stožicah na obračunu Cedevite Olimpije in Budućnosti počastili kariero Dušana Hauptmana, ki je kar 16 sezon preživel v dresu ljubljanskega kluba. Ob posebnem dogodku, ko bodo pod strop ljubljanske dvorane obesili njegov dres, se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem