Arhiv novic 25.01.2023

Se je NSi prodala Robertu Golobu? Tonin odgovarja tako.

SiolNET 25.01.2023
Predsednik NSi Matej Tonin je članicam in članom stranke poslal pismo, v katerem je poudaril, da ne vidi možnosti za sodelovanje v vladi Roberta Goloba. V pismu se je obregnil ob očitke, da se je NSi prodala Robertu Golobu za nekaj mest v upravah… »

V novinarskih sindikatih ostro nasprotujejo napovedanem odpuščanju na Večeru

Primorske 25.01.2023
V Sindikatu novinarjev časnika Večer in Sindikatu novinarjev Slovenije potezo delodajalca, ki je novinarko Večera kar po telefonu obvestil, da ji ne bo podaljšal pogodbe o zaposlitvi, razumejo kot prvo napovedano odpoved pogodbe iz poslovnega razloga… »

Oskarji / Kateri filmi so prejeli največ nominacij?

Mladina 25.01.2023
Največ nominacij za oskarje, ki jih bodo podelili 12. marca, je prejel film Vse povsod naenkrat. Znanstvenofantastični film Vse povsod naenkrat je za nagrado ameriške filmske akademije oskar nominiran skupno v 11 kategorijah, tudi za najboljši film… »

Kopitar navdušil z dvema goloma, odločilnega zabil Fiala

RTV Slovenija 25.01.2023
Hokejisti Los Angelesa so v gosteh v podaljšku premagali Philadelphio s 4:3. Tekmo je v drugi minuti dodatka odločil Kevin Fiala in se tako veselil že 50. točke v sezoni. Pri Kraljih je z dvema goloma blestel kapetan Anže Kopitar. Tekma je bila zelo… »

Brez presenečenja: za lovoriko se bosta na Wembleyju udarila Newcastle in Man Utd

SiolNET 25.01.2023
Znana sta finalista angleškega ligaškega pokala. 26. februarja se bosta na Wembleyju za lovoriko udarila Newcastle, ki je v torek še drugič zapored premagal Southampton, in Manchester United, ki je v sredo v Nottinghamu zmagal z 2:0 in zanesljivo… »

Takole je Piquejeva mama napadla Shakiro in jo zagrabila za obraz

Zurnal24 25.01.2023
Pique je zaradi video posnetka deležen ostrih kritik. Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek, ki razkriva, kako slab odnos sta imeli Shakira in Piquejeva mama Montserrat Bernabeu. Potem ko se je razvedelo, da ima Shakira na svojem balkonu lutko… »

V filmu o Michaelu Jacksonu tudi o "težkih vprašanjih"

SiolNET 25.01.2023
Za letos je napovedan začetek produkcije biografskega film o Michaelu Jacksonu, ki bo nastal v sodelovanju s skrbniki pevčeve zapuščine. Režijo filma z naslovom Michael bo prevzel Antoine Fuqua, ki je med drugim režiral filme Dan za trening… »

Umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež

Delo 25.01.2023
Minister je postal marca 1997 v vladi Janeza Drnovška, in sicer iz kvote Slovenske ljudske stranke. Po daljši bolezni je v 65. letu umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež. Rodil se je leta 1958 na Otlici. Po končani srednji šoli je diplomiral… »

Nemčija naj bi se letos vendarle izognila recesiji

SiolNET 25.01.2023
Nemško gospodarstvo se bo po najnovejši vladni napovedi letos izognilo recesiji in bo beležilo 0,2-odstotno rast. Še sredi oktobra so v Berlinu predvsem zaradi visokih stroškov z energenti napovedovali, da se bo največje evropsko gospodarstvo… »

Učenci iz Železnikov regijski zmagovalci Ekokviza

Gorenjski glas 25.01.2023
Železniki – Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, ki ga pripravlja Ekošola v sodelovanju s Telekomom Slovenije, je v gorenjski regiji slavila ekipa učencev Osnovne šole Železniki. Ekipa Eko zmaji, ki jo sestavljajo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem