Arhiv novic 25.01.2023

V PORTOROŽU O GASTRONOMSKEM TURIZMU: "Vrhunska kulinarika je tudi v Parizu, slovenske tradicionalne jedi pa le v Sloveniji"

Regional 25.01.2023
Za slovenski turizem je še bolj od vrhunske kulinarike pomembna ponudba tradicionalnih jedi in pijač, ta pa še ni dovolj izkoriščena, so danes v Portorožu opozorili udeleženci srečanja o vinskem in gastronomskem turizmu na kmetijah. Raziskovalci s… »

V SD začudeni nad glasovanjem. V NSi: Manever Levice umazana trgovina

24ur 25.01.2023
V DZ dan po glasovanju odmeva podpora noveli Zakona o finančni upravi, ki so ji zeleno luč poleg poslancev Gibanja Svoboda nepričakovano prižgali tudi poslanci Levice. Glasovanje je presenetilo tudi tretjo koalicijsko partnerko, stranko SD. V NSi so… »

FESTIVAL KAVČ PRIHODNJI TEDEN PO SLOVENIJI IN V TRSTU: Koncerti različnih glasbenih zvrsti, performansi in predstave malo…

Regional 25.01.2023
Po Sloveniji in v Trstu bo prihodnji teden potekal festival Kavč, ki bo osmič zapored pripeljal umetnost v nekonvencionalne prostore, kot so dnevne sobe, kuhinje in pisarne. Zgodilo se bo okrog 200 dogodkov s koncerti različnih glasbenih zvrsti ter… »

Strokovnjaki z nedestruktivno metodo raziskali mumijo, imenovano zlati deček

Primorske 25.01.2023
V svetovnem nazoru starih Egipčanov je bila smrt le prehod v posmrtno življenje in nekaterim umrlim so zato za prehod v onostranstvo priložili dragocene grobne pridatke. Da bi jih lahko videli, je bilo treba nekoč mumije odpreti, zdaj pa so z… »

Velik mednaroden uspeh slovenskih znanstvenikov

Zurnal24 25.01.2023
Mednarodno priznanje za inovativno zdravljenje simptomov pasje demence. Urban Košak s Fakultete za farmacijo v Ljubljani je z ekipo prejel nagrado za najbolj inovativen projekt na področju zdravja živali na prestižnem dogodku Biofit, namenjenem… »

Avto v jarek, goreče saje

Celje.info 25.01.2023
Včeraj je ob 6.02 v kraju Sotensko v občini Šmarje pri Jelšah osebno vozilo zdrsnilo v obcestni jarek. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGD Šmarje pri Jelšah vozilo potegnili nazaj na cesto. Poškodovanih… »

Obrezovanje sadnega drevja – kako in kdaj to storiti?

Domžalec 25.01.2023
Čeprav se zdi obrezovanje dreves enostaven postopek, pa zahteva kar nekaj znanja in izkušenj. Prav tako pa je potrebno biti pozoren na mnogo dejavnikov – tudi na to, da vsa drevesa sploh ne potrebujejo obrezovanja. Veste, katera so to? Redno… »

Zlato je doseglo osemmesečni maksimum! Naučite se trgovati s ceno zlata

Finance.si 25.01.2023
Od 3. novembra do danes je cena zlata zrasla za več kot 19 odstotkov. Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovanja s ceno zlata na spletni borzi (finančna pogodba za razliko – CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravil… »

Meta Lahne, Merkur zavarovalnica: »Največ priložnosti za razvoj vidimo pri zdravstvenih zavarovanjih«

Finance.si 25.01.2023
Merkur zavarovalnico od začetka leta vodi nova predsednica uprave, ki nam je predstavila svojo vizijo in načrte Meta Lahne je 1. januarja letos postala nova predsednica uprave Merkurja zavarovalnice. Finančno poslovanje jo je pritegnilo že kot otroka… »

Rastoče obrestne mere: zakaj bo Mojca za stanovanje v Šiški plačala sto tisoč evrov več kot lani

Finance.si 25.01.2023
Na konkretnem primeru smo izračunali, koliko dražji kot pred letom dni je nakup stanovanja s posojilom v Ljubljani. Če upoštevamo stroške financiranja, cena kvadratnega metra več kot 50 let starega stanovanja doseže skoraj 6.200 evrov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem