Arhiv novic 25.01.2023

Ditka v čevljih Johna Lennona pela pred štirimi predsedniki

Domžalec 25.01.2023
Mlada kantavtorica in skladateljica Ditka je po razprodanih koncertih ob 3. in 4. samostojnem albumu uglasbene poezije in prihajajočem koncertu v Cankarjevem domu, svojo energijo, čas in znanje usmerila v ustvarjanje videospota z naslovom Naša pesem… »

PARIS HILTON PRESENETILA SVET: Postala je mama (FOTO)

Regional 25.01.2023
Naslednica bogatega imperija Paris Hilton je z novico, da je postala mama, presenetila javnost. 41-letnici se je izpolnila dolgoletna želja. Kot poročajo mediji, sta s soprogom Carterjem Reumom postala starša dečku, ki ga je zanju rodila nadomestna… »

Papež Frančišek / »Biti gej je greh, a ni zločin«

Mladina 25.01.2023
Papež Frančišek je svoje cerkvene kolege pozval, naj bodo strpni do LGBTQ+ populacije, kritiziral je tudi države, ki kriminalizirajo istospolno usmerjenost. Papež Frančišek je v pogovoru za tiskovno agencijo Associated Press (AP) ponovil… »

Najboljša športnika leta 2022 med invalidi sta Leja Glojnarič in teniški igralec Marino Kegl

Slovenske novice 25.01.2023
Glojnarič, Kegl, košarkarji in odbojkarice športniki leta med invalidi. Najboljši športniki leta 2022 med invalidi so gluha atletinja Leja Glojnarič, gluhi teniški igralec Marino Kegl, moška reprezentanca gluhih v košarki tri na tri ter ženska… »

Kurentovanje je tradicionalno, želje poslušalcev niso – želeli so Ceco

24ur 25.01.2023
Znamenito Kurentovanje letos še pred začetkom razburja zaradi uvodnega koncerta v pustni čas. Čeprav je srbska pevka Ceca že nekajkrat nastopila v Sloveniji, se je tokrat v delu javnosti pojavilo ostro nasprotovanje. Na Zavod za turizem Ptuj oziroma… »

NA KAJ VSE MORATE BITI POZORNI OB NAKUPU E-VINJETE: Dars z novim opozorilom za podaljšanje ali nakup

Regional 25.01.2023
Februarja bo po podatkih Darsa poteklo približno 542.000 letnih e-vinjet za osebna vozila in kombije. Uporabnike opozarjajo na pravočasno menjavo, pri nakupu pa naj bodo pozorni na pravilnost podatkov. Na podlagi enoletnih izkušenj z delovanjem sistema… »

V morju med Južno Korejo in Japonsko potonila tovorna ladja, več pogrešanih

RTV Slovenija 25.01.2023
V morju med Južno Korejo in Japonsko je potonila tovorna ladja, ki je plula pod hongkonško zastavo. 13 članov posadke so rešili, za najmanj dva med njimi pa so kasneje potrdili, da sta umrla. Devet ljudi še vedno pogrešajo. Vzrok nesreče še ni… »

Petdnevno zaprtje Pjongjanga

Delo 25.01.2023
Oblasti so v prestolnici Severne Koreje odredile petdnevni lockdown zaradi porasta neimenovane respiratorne bolezni. V razglasu, ki ne omenja covida-19, so prebivalcem zapovedali, da morajo do vključno nedelje ostati doma in si večkrat na dan izmeriti… »

S ČIM SO SE JELINČIČU ZAMERILE ŽENSKE? Poglejte, kaj bi naredil s tistimi, ki niso lepe (FOTO)

Regional 25.01.2023
Nekdanji poslanec državnega zbora in predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je spet poskrbel za nekaj vznemirjenja na družbenih omrežjih. Tokrat je na Twitterju zapisal: "Jaz bi grde babe kar prepovedal." Odzivi pod izjavo Zmaga Jelinčiča… »

Mlade slovenske smučarske skakalke razred zase še na ekipni tekmi

Delo 25.01.2023
Nika Prevc, Tinkara Komar, Katarina Pirnovar in Taja Bodlaj so prepričljivo opravile s konkurenco na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM). Potem ko je z veliko prednostjo osvojila prvo mesto na posamični tekmi, se je Nika Prevc skupaj z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem