Arhiv novic 25.01.2023

Raj pod Alpami ali nadpovprečne plače za vse

Finance.si 25.01.2023
Plačujemo vse živo in dobimo za to vse manj. Poglejte samo zdravstvo – plačujemo prispevke in ne pridemo na vrsto.… »

Komu v javnem sektorju so najbolj zrasle plače

Finance.si 25.01.2023
V letih od 2018 do 2022 medicinskim sestram, policistom in vojakom. Kako pa bo vlada razložila sindikatom, s katerimi začenja pogajanja o plačni reformi, da želi povišati tudi najvišje plače v javnem sektorju – in to kar za polovico? Medtem pa… »

ESČP bo obravnavalo tožbo proti Rusiji glede sestrelitve malezijskega letala

24ur 25.01.2023
Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je danes odločilo, da bo obravnavalo tožbi Nizozemske in Ukrajine proti Rusiji zaradi sestrelitve malezijskega potniškega letala nad Ukrajino leta 2014. Svojo odločitev je utemeljilo s tem, da je dovolj… »

Neverjeten podvig kralja lige NBA, ki se mu klanja svet. Kaj pa Dončić?

SiolNET 25.01.2023
LeBron James igra v ligi NBA uspešno in atraktivno že dve desetletji. Vseskozi je deležen statusa največjega in najbolj oboževanega zvezdnika, a je kos medijskemu pritisku. Predstavlja vzor številnim mladim asom, tudi Luki Dončiću. Kmalu bo na… »

Matematična naloga za 11-letnike, ki je mnoge izzvala: jo znate rešiti? (FOTO)

Slovenske novice 25.01.2023
Nekateri pravijo, da je rešitev 1, drugi menijo, da je pravilna rešitev 4. Pa vi? Na družbenem omrežju twitter se je vnela razprava zaradi matematične naloge, ki jo je delil uporabnik družbenega omrežja. Številni uporabniki so poskušali… »

Največja težava pri izpustu kromovega trioksida – obveščanje

Delo 25.01.2023
Škodljivih učinkov na zdravje ljudi, živali in kvarnih učinkov na okolje kljub izpustu kromovega trioksida ni bilo, na srečo je tudi deževalo. Strokovnjaki Instituta Jožef Stefan, NIJZ in Arsa ter član uprave zreške družbe Unior Branko Bračko… »

Prenovljeni tempelj francoskega luksuza

Finance.si 25.01.2023
DS7 crossback je najpomembnejši model najmlajše in najbolj prefinjene francoske avtomobilske znamke DS. Pomeni največji del njene prodaje, obenem pa med kupce najbolj uspešno uvaja elektrifikacijo, ki v obliki priključnih hibridov zdaj pomeni že tri… »

Je pesnica, ki bi drugače mislečim “rezala glave, da bo špricala kri”, vredna Prešernove nagrade?

Nova 24TV 25.01.2023
Koncert Nosil bom rdečo zvezdo, ki ga je pripravila Svetlana Makarovič. (Foto: STA) Kot smo že poročali, se na kulturnem ministrstvu dogovarjajo, da bodo Svetlani Makarovič vrnili Prešernovo nagrado, ki jo je zavrnila leta 2000. Pesnica je namreč… »

Režimski mediji v paniki – dokazov, da je bil Berishaj Golobova finančna mula, ne morejo prikriti

Nova 24TV 25.01.2023
O skupnih "poslovnih podvigih" Goloba in kosovskega veleposlanika Berishaja na Balkanu poročajo celo albanski mediji. (Foto: STA, RTVS) Razkriti dokumenti različnih medijev razkrivajo celotni modus operandi podjetja GEN-I (Robert Golob) in pomembnega… »

Kaj se dogaja z njo? Talentirana mlada pevka Lina objokana

Slovenske novice 25.01.2023
Sledilci mlade pevke so se začeli spraševati, kaj se je zgodilo z lepo Lino. Lina Kuduzović je srca slovenske publike osvojila v finalu šova Slovenija ima talent v sezoni 2010 v Hali Tivoli, kjer je zapela pop balado The Power of Love, ki jo v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem