Arhiv novic 25.01.2023

Slovenski film nominiran za cezarja / Babičino seksualno življenje

Mladina 25.01.2023
Režiserka Urška Djukić ob nominaciji za prestižno nagrado poudarja, da je obravnavana tema filma univerzalna resnica, o kateri je treba govoriti. Slovenska režiserka Urška Djukić je v odzivu za STA na nominacijo za cezarja v kategoriji najboljši… »

Gasilci tudi po sestanku z ministrom Šarcem ostajajo pri napovedi protestnega shoda

SiolNET 25.01.2023
V sindikatu poklicnega gasilstva tudi po današnjem srečanju z obrambnim ministrom Marjanom Šarcem ostajajo pri napovedi protestnega shoda pred poslopjem vlade 16. februarja. Kot je za STA dejal generalni sekretar sindikata David Švarc, zgolj obljub… »

Policisti opozarjajo: spet se je zgodilo, ostala je brez 700 evrov

Slovenske novice 25.01.2023
Različne zlorabe spletnega bančništva, plačilnih in kreditnih kartic so vse pogostejše, kljub temu da policisti opozarjajo na nevarnosti, ki prežijo na nas. Policisti znova opozarjajo na različne zlorabe spletnega bančništva, plačilnih in… »

Ukrajina zaostrila kazni za dezerterstvo

Delo 25.01.2023
Borci za človekove pravice kritizirajo zakon, peticijo proti zaostritvi kazni je podpisalo več kot 35.000 ljudi. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes podpisal zakon, ki zaostruje kazni za neposlušnost vojakov in dezerterstvo. Predvideva… »

Skoraj tisoč odjemalcev na Štajerskem še vedno brez elektrike

RTV Slovenija 25.01.2023
Velika količina zapadlega mokrega in težkega snega je v preteklih dneh na Štajerskem povzročila snegolome in izpade oskrbe z električno energijo. Zjutraj je bilo na območju Elektra Celje in Elektra Maribor brez elektrike še vedno skoraj tisoč… »

Vreme: Zmerno do pretežno oblačno

Dnevnik 25.01.2023
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na Primorskem pa se bo delno razjasnilo. Pihala bo šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem od 7 do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS… »

VSE VEČ DENARJA GRE ZA JAVNI SEKTOR: Število tam zaposlenih se zvišuje (TABELA)

Regional 25.01.2023
Število zaposlenih v javnem sektorju se skozi leta povečuje, prav tako sredstva za plače v javnem sektorju. Analiza, ki jo je vladna stran v začetku tedna predstavila sindikatom, med drugim kaže različno rast plač po posameznih skupinah, pri čemer… »

Mario Steffe ponovno koprski podžupan

Primorske 25.01.2023
Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je izpopolnil svojo podžupansko ekipo. Za četrtega podžupana, pripadnika italijanske narodne skupnosti, je imenoval Maria Stefféja. KOPER > Skladno s statutom Mestne občine Koper mora biti podžupan tudi… »

Stavka smetarjev. Zagreb se koplje v smeteh.

Zurnal24 25.01.2023
Delavci komunalnega podjetja v Zagrebu stavkajo. Tudi to jutro niso opravili odvoza smeti. Zaposleni so odločeni, da bodo vztrajali pri svojih zahtevah. Na delo se bodo vrnili, ko jim bodo zvišali plače, pri čemer zahtevajo zvišanje koeficienta za… »

Danci gladko v polfinale, Španci po podaljšku izločili Norvežane

SiolNET 25.01.2023
Danska, ki je osvojila zadnja dva svetovna naslova v rokometu, je v četrtfinalu tokratnega svetovnega prvenstva s 40:23 nadigrala Madžarsko in postala prva polfinalistka. Mnogo bolj dramatično pa je bilo na dvoboju Norveške in Španije, kjer so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem