Arhiv novic 27.01.2023

Pogreli so jih zneski na položnicah za ogrevanje

Slovenske novice 27.01.2023
Med občani vre zaradi ogrevanja. Na zadnjih protestih obljubljene rešitve. Letošnje leto se je za mnoga trboveljska gospodinjstva, ki se ogrevajo z javnim toplovodom, začelo zelo vroče. Pa vročina ni delo radiatorjev, ampak posledica položnic za… »

V IZOLI SO SI RAZDELILI STOLČKE: Kdo in na katero funkcijo so bili imenovani?

Regional 27.01.2023
Izolski svetniki so imenovali delovna telesa občinskega sveta: odbore in komisije, so danes sporočili z občine. Kako so si razporedili stolčke? V Odbor za gospodarstvo in finance je bilo imenovanih devet članov, in sicer: Agnese Babič, Egle… »

V šentjurski knjižnici otvorili razstavo del mlade umetnice, tam razstavljeni tudi novi znamki posvečeni Josipu Ipavcu

Kozjansko 27.01.2023
Včeraj je v Knjižnici Šentjur potekalo odprtje prve likovne razstave Katarine Jazbinšek “V iskanju sebe”. Nadarjena mlada umetnica prihaja iz Šentvida pri Planini. Na dogodku so bile razstavljene tudi na novo izdani znamki, posvečeni 150… »

Aleš Musar izgubil zasebno tožbo proti nekdanjemu odgovornemu uredniku Nova24TV

Nova 24TV 27.01.2023
Miro Petek in Aleš Musar (Foto: STA) Nekdanjega odgovornega urednika portala Nova24TV Mira Petka je okrožno sodišče v Ljubljani oprostilo obtožbe – tožil ga je namreč Aleš Musar, češ da naj bi v določenem članku iz leta 2017 trdil in… »

Argentinski politolog: Desnica je desetletja zanemarjala pomen kulture

Nova 24TV 27.01.2023
Argentinski strokovnjak za politične znanosti, ki se posveča področju kulturnega boja, Agustín Laje. (Foto: FB) Agustín Laje je argentinski strokovnjak za politične znanosti, ki se posveča kulturnemu boju. Ena njegovih temeljnih predpostavk je, da… »

Kdo so nova generacija ruskih oligarhov

Nova 24TV 27.01.2023
Iz leve proti desni Arkadij Volož, Roman Abramovič, Tatjana Bakalčuk in Andrej Gjurov (foto: epa, FB) Leto 2022 je zabeležila vojna v Ukrajini, ki si jo bodo za vselej zapomnili tudi ruski oligarhi. Še posebej to velja za tiste, ki jim je bilo… »

Socialistična Slovenija – ne, hvala

Nova 24TV 27.01.2023
dr. Vinko Gorenak Leta 1994 sem prvič obiskal Budimpešto, glavno mesto Madžarske. Običajni turist, kakršen sem bil takrat, si seveda ogleda središče mesta. Tam je tudi njihov parlament. V okolici parlamenta je bilo veliko spomenikov Marxu, Engelsu… »

Stres slabi odpornost, vodi lahko tudi v prebavne težave

Slovenske novice 27.01.2023
Spremenimo življenjski slog; svojih strahov se ne bojte zaupati družinskim članom in prijateljem. Od 70 do 80 obiskov bolnikov pri zdravniku je zaradi bolezni, ki so povezane s stresom. Ta trditev, zapisana v posebnem priročniku Ko te strese stres… »

Živimo v čustveni in mentalni anesteziji

Delo 27.01.2023
V SNG Maribor bodo danes zvečer zaznamovali trideset let plesne, koreografske in režiserske kariere Valentine Turcu. V nadaljevanju preberite: »Dramski balet je vseobsegajoča, redka in zelo dragocena forma vrhunske odrske umetnosti. Plesna umetnost… »

Lepa, mlada ...

Mladina 27.01.2023
Jeseni je v ZDA zaokrožil trend, ki je spodbudil natakarice k nošenju kitk za višje napitnine – pretežno od starejših moških in ob spremljavi obscenih pripomb. Za družbo, ki hiperseksualizira mladost, ni čudno, da nagrajuje ženske, ko izgledajo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem