Arhiv novic 27.01.2023

Nepreslišano: Dr. Bogomir Kovač, ekonomist in kolumnist

Dnevnik 27.01.2023
Razgrete razprave o zgrešenem plačnem sistemu, javnih uslužbencih, skrhanem dialogu socialnih partnerjih, napovedane stavke dokazujejo, da je nova koalicija v težavah. Golob in vlada sta se najprej organizacijsko zapletla z obsežno rekonstrukcijo… »

V snegu preštevajo ptice (FOTO)

Slovenske novice 27.01.2023
Ta teden poteka akcija Ptice okoli nas. Lani so jih našteli več kot 13.000, pripadale so 73 vrstam. Leta 2009 so na Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije pripravili prvo akcijo Ptice okoli nas. Takrat se jim je pridružilo 573… »

Komentar Bojana Budje: Sova in Cia

Slovenske novice 27.01.2023
Cia resda domuje v državi, ki ji predseduje 81-letni Joe Biden, a pri njej starost ne more biti izgovor. Priznam, naši Sovi – pisano z veliko začetnico, saj ne gre za ujedo – doslej nisem kaj prida zaupal, ameriški Central Intelligence Agency… »

V San Franciscu objavili posnetek napada na moža Nancy Pelosi

SiolNET 27.01.2023
V San Franciscu so danes objavili videoposnetek napada na moža nekdanje predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi. Posnetek prikazuje, kako se 82-letni Paul Pelosi med lanskim napadom na njunem domu v San Franciscu z napadalcem… »

Dnevni horoskop za soboto, 28. januarja 2022

Zurnal24 27.01.2023
Polni entuziazma in želje po tem, da nekdo nekaj opazi se boste z energijo Prvega krajca nenehno izpostavljali. Prodreti boste želeli tudi v ljubezenskih odnosih, kjer se bo prepletala strast, obarvana z željo po potrditvah. Želje lahko počasi začno… »

Na ogled idejne rešitve za novo šolo

Dnevnik 27.01.2023
V Kulturnem domu Krško so odprli razstavo natečajnih elaboratov za novo osnovno šolo dr. Mihajla Rostoharja Krško. Šola s prilagojenim programom bo stala v starem mestnem jedru za sodiščem in Mencingerjevo hišo. Če ne bo večjih zapletov, bi se… »

Borca za konopljo ne bomo predali Nemcem

Slovenske novice 27.01.2023
Sodišče v Murski Soboti zavrnilo izročitev Jake Bitenca. Po skoraj dveh mesecih pripora spet na prostosti. Jaka Bitenc, borec za legalizacijo konoplje, je v ponedeljek, po skoraj dveh mesecih pripora, prišel na prostost. Priprt je bil v… »

Legendarnemu igralcu življenje rešil aspirin

Slovenske novice 27.01.2023
Zaradi srčnega napada ceni to, kar je resnično pomembno. Znova igra zaradi užitka. Bližnje srečanje s smrtjo te predrami. Prisili te, da z nekoliko distance pogledaš na svoje življenje in oceniš, kaj je resnično pomembno, kaj nepotreben balast. V… »

Sporočilo ob koncu tedna …

Slovenske novice 27.01.2023
Ko v celoti prevzamete odgovornost za svoje življenje, ste svobodni. Vse, kar iščete, je že v vas. Samo slišati morate. Odmaknite se od vrveža zunanjega sveta. Utišajte svoj um in fokus usmerite v svojo notranjost. Zaglejte se v srce. Prisluhnite… »

Anita Horvat zmagala v Nemčiji

Slovenske novice 27.01.2023
To je tudi njen osebni rekord. Anita Horvat (Velenje) je na prvem atletskem dvoranskem mitingu zlate svetovne serije v nemškem Karlsruheju v teku na 800 m zmagala. S časom dveh minut in 44 stotink je dosegla izid sezone na svetu in osebni rekord. Na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem