Arhiv novic 27.01.2023

Nepopisna evforija v Neaplju, Milan in Juventus razočarala navijače

SiolNET 27.01.2023
Vodilni Napoli je z zmago v derbiju 20. kroga serie A nad ambiciozno Romo (2:1), junak srečanja je postal Giovanni Simeone, strelec zmagovitega zadetka v 86. minuti, še povečal prednost pred zasledovalci. Pred drugouvrščenim Interjem ima že 13 točk… »

Reims na Parku princev presenetil zvezdniški PSG

SiolNET 27.01.2023
Vodilni PSG je v 20. krogu francoskega prvenstva razočaral navijače, saj je na Parku princev proti Reimsu osvojil le točko. Parižani, za katere je igral tudi Lionel Messi, so po zaslugi zadetka Neymarja vodili vse do zadnjih sekund, nato pa so gostje… »

Prednost Bayerna se topi, vse bližje tudi Dortmund

SiolNET 27.01.2023
Nogometaši Leipziga so v uvodni tekmi 18. kroga nemške bundeslige brez pomoči kaznovanega Kevina Kampla premagali Stuttgart z 2:1. Berlinski derbi je na Olimpijskem stadionu pripadel Unionu, ki je premagal Hertho z 2:0 in se vodilnemu Bayernu, ki je v… »

Belorusinja po zmagi na OP Avstralije v solzah

SiolNET 27.01.2023
Zmagovalka OP Avstralije je Belorusinja Arina Sabalenka, potem ko je v treh nizih premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino (4:6, 6:3, 6:4) . Za Sabalenko je to prva zmaga na turnirjih za grand slam. Sportal Đoković oddal le osem iger, v finalu še Cicipas… »

Skupina Bomb Shell s križanko razkriva naslov novega albuma

24ur 27.01.2023
Glasbena peterka Bomb Shell predstavlja nov album, naslova katerega pa niso razkrili. Kot pravi pevka benda Petra Zore, morajo ljudje kupiti njihov album, saj se v njem skriva križanka. Rešitev križanke razkriva naslov novega albuma, pri katerem pa se… »

Izjemna Shiffrinova le še zmago oddaljena od rekorderja Stenmarka!

SiolNET 27.01.2023
Zmagovalka slaloma v Špindleruvem Mlynu je Mikaela Shiffrin, ki slavi že 85. zmago svetovnega pokala. Zdaj jo od rekorda Ingemarja Stenmarka loči le še ena zmaga. Doseže jo lahko že v nedeljo. Na odru za zmagovalke sta se ji pridružili Lena Duerr… »

Jay Leno po nesreči z motorjem: Imam zlomljeno ključnico, dve rebri in pogačico

24ur 27.01.2023
Le dva meseca po nesreči, ko je v požaru v svoji garaži utrpel hujše opekline, je Jay Leno spet poškodovan. Priljubljeni voditelj, znan po svoji navdušenosti nad avtomobili in motorji, je bil prejšnji teden udeležen v nesreči z motorjem, v kateri… »

Upornik, ki so ga okrutno usmrtili sredi Zagreba

SiolNET 27.01.2023
Pred 450 leti, 28. januarja 1573, je v današnjem Hrvaškem Zagorju izbruhnil kmečki upor. Ta se je razširil tudi na slovensko stran – v Posavje in na Kozjansko. Uporniki so nekaj časa želi uspehe, a se je vojaška sreča že po nekaj dnevih obrnila… »

Razmišljate o selitvi v tujino? To je pet poceni evropskih držav. #video

SiolNET 27.01.2023
Ljudje se v tujino odpravijo iz različnih razlogov – da bi dobili novo službo, bili bližje družini ali, preprosto, da bi raziskali novo državo. Ker pa življenjski stroški naraščajo, iskanje cenejšega načina življenja postaja glavni razlog za… »

Branko Soban: Partija televizorja in partija hladilnika

SiolNET 27.01.2023
Ta teden sem v Svetu Evrope v Strasbourgu poslušal nemško zunanjo ministrico Annaleno Baerbock. Bila je sijajna. Dovolj diplomatska, toda hkrati tudi ravno prav ostra, natančna, odrezava in brez dlake na jeziku. Nemški novinarski kolega, ki je sedel… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem