Arhiv novic 27.01.2023

San Marino oglobil Facebook zaradi izpostavljenosti osebnih podatkov

RTV Slovenija 27.01.2023
Prizivno sodišče San Marina, republike pod goro Titáno, je v teh dneh oglobilo Meto, nekdanji Facebook, zaradi izpostavljenosti osebnih podatkov Sanmarincev, ki so po hekerskem napadu leta 2019 prišli v javnost. Gre za precedens, ki bi lahko spravil… »

Otroci sonca Mateje Koležnik uvrščeni med izstopajoče predstave nemškogovorečega prostora

RTV Slovenija 27.01.2023
Med deset izstopajočih predstav prejšnje sezone na nemškem govornem območju je uvrščena tudi predstava Otroci sonca Maksima Gorkega, ki jo je v produkciji gledališča Schauspielhaus Bochum režirala Mateja Koležnik. Vseh deset izbranih predstav… »

Floridska policista v priporu, ker sta pretepla brezdomca

24ur 27.01.2023
Floridska policista sta se zaradi nasilja do brezdomca predala svojim kolegom. Priznala sta, da sta brezdomnega moškega, ki je pijančeval pred nakupovalnim centrom, odpeljala na nekaj kilometrov oddaljeni kraj, kjer sta ga še vklenjenega pretepla… »

Poročilo OPCW-ja: Za napad s klorom v Dumi krive sirske oblasti

RTV Slovenija 27.01.2023
Organizacija za prepoved kemičnega orožja (OPCW) je objavila dolgo pričakovano poročilo, ki odgovornost za napad s klorom leta 2018 v mestu Duma med vojno v Siriji, v katerem je umrlo 43 ljudi, pripisuje sirskim oblastem. Na podlagi celovite ocene ter… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 27.01.2023
Zbirni center na MMP Vrtojba ostaja jabolko spora med Gibanjem Svoboda in SD ter županom. Vroča, uro in pol trajajoča razprava ni prinesla napredka, v zraku pa je predvsem vprašanje, koliko se bo zaradi tega zalomilo ali zavleklo sprejemanje… »

Znani so oskarjevski nominiranci

Slovenske novice 27.01.2023
Z največ nominacijami, kar enajstimi, gre v dirko film Vse povsod naenkrat. Med favoriti tudi Avatar: Pot vode. Še esec in pol nas loči od prireditve vseh prireditev filmskega sveta, oskarjevske podelitve, ki bo predvsem v znamenju… »

V zvezi z izginotjem ruske jahte iz hrvaške marine aretirali štiri osebe

24ur 27.01.2023
Na Hrvaškem se nadaljuje preiskava v primeru izginotja ruske jahte Irina VU iz marine Betina na otoku Murter. V Splitu so zaslišali več oseb in opravili hišne preiskave na več lokacijah ter aretirali štiri osebe, med katerimi so člani posadke in… »

Prebivalstvo letno ob tri milijarde evrov

Dnevnik 27.01.2023
Slovenske banke so desetletje po bančni sanaciji in kljub takratnemu madežu izbrisa več kot sto tisoč delničarjev in imetnikov podrejenih obveznic v dobri poziciji in kondiciji. Letos mineva deset let od sanacije slovenskega bančnega sistema, v… »

Na düsseldorfskem letališču stavkajo, odpovedana približno tretjina poletov

RTV Slovenija 27.01.2023
Podjetje Aviapartner na düsseldorfskem letališču ni dobilo nove pogodbe in kar 700 delovnih mest naj bi bilo ogroženih. Sindikat je pozval k stavki, izmed 290 so odpovedali 101 polet. Potniki so bili o spremembah poletov obveščeni vnaprej, zmede ni… »

Beograjski župan protikorupcijski komisiji ni prijavil vile v Trstu

Primorske 27.01.2023
Nekdanji vaterpolski zvezdnik Aleksandar Šapić, od junija lani pa beograjski župan je leta 2018 za 820.000 evrov kupil vilo pod Ferlugi, srbski protikorupcijski agenciji pa je ni prijavil. TRST > V gozdu ob Novi cesti za Opčine – pod Ferlugi, točno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem