Arhiv novic 27.01.2023

Tekač na dolge proge na čelu vrhovnega sodišča

Delo 27.01.2023
Miodrag Đorđević je vrhovni sodnik dve desetletji. Državni zbor ga je izvolil na funkcijo predsednika vrhovnega sodišča. V članku lahko preberete: Miodrag Đorđević je bil zadnja tri leta podpredsednik vrhovnega sodišča, več kot desetletje je… »

V Pokrajinskem muzeju Celje minulo leto gostili 25 tisoč ljudi, smeli načrti za 2023

Celje.info 27.01.2023
Pri Pokrajinskem muzeju Celje so pripravili tiskovno konferenco, kjer so predstavili delo muzeja v letu 2022 in spregovorili o projektih, ki jih pripravljajo v letu 2023. Pri muzeju so zadovoljni s številom obiskovalcev, ki je bilo v letu 2022 podobno… »

Reformske enačbe z več neznankami

Delo 27.01.2023
Golobova vlada nima pri reformah niti časa za neukrepanje niti manevrskega prostora, da ponavlja svoje napake in napake preteklih vlad. V nadaljevanju preberite: Po skoraj osmih mesecih političnih blokad in preigravanj smo nazadnje dobili polno… »

Hibridna vojna, posebna vojaška operacija, klasika

Delo 27.01.2023
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov trdi, da zahod zoper njegovo državo vodi klasično vojno. V komenatarju lahko preberete: Moskva je slabo leto trdila, da v Ukrajini, ki jo je sicer napadla Rusija, zahod proti največji državi sveta vodi hibridno… »

'Zavezništvo mora, ko gre za pomoč Ukrajini, ostati enotno'

24ur 27.01.2023
Ali lahko dobave iz ZDA, Nemčije, Velike Britanije in tudi drugih držav privedejo do preobrata v rusko-ukrajinskih spopadih? Pomembno je, da je zavezništvo enotno, saj le tako lahko zamejimo Putinove apetite, ki skoraj zagotovo segajo prek ukrajinskih… »

Rezervisti SV-ja izvedli zahtevno vajo urbanega bojevanja

RTV Slovenija 27.01.2023
Pogodbeni rezervisti 1. brigade SV-ja so pri lovskem domu Žabnik v Obrovu končali prvo letošnje obvezno usposabljanje. Ob podpori brezpilotnega letala so urili napad na objekt in zajetje ujetnikov. To je zahtevna operacija bojevanja v urbanem okolju… »

Evropska unija pripravlja vzpostavitev mednarodnega tožilstva za vojne zločine v Ukrajini

Nova 24TV 27.01.2023
Vladimir Putin (foto: epa) Evropska unija pripravlja vzpostavitev urada mednarodnega tožilstva za vojne zločine v Ukrajini, je po današnjem neformalnem zasedanju pravosodnih ministrov v Stockholmu povedal evropski komisar za pravosodje Didier Reynders… »

Kaj se zgodi, ko pogoltnemo žvečilni gumi?

Slovenske novice 27.01.2023
Verjetno se spomnite, da so vas v otroštvu opozarjali, da žvečilnih gumijev ne smete pogoltniti. Verjetno zdaj tudi vi otroke opozarjate, da se to ne sme. Je v teh »grožnjah« kaj resnice? Ko ste bili otrok, ste gotovo vsaj enkrat slišali, da se vam… »

Zapletom v koaliciji ni videti konca, stranke vztrajajo vsaka pri svoji interpretaciji

24ur 27.01.2023
Zapletanju koalicijskih partnerjev pri zakonu o finančni upravi kar ni videti konca, stranke namreč vztrajajo vsaka pri svoji interpretaciji dogovarjanja. Predsednik vlade Robert Golob je javno napovedal, da bodo vse tri koalicijske stranke prispevale… »

Audijev prototip troživke iz prihodnosti

Zurnal24 27.01.2023
Audi nas s konceptom Activesphere draži z vsestransko avanturistično motorizacijo pojutrišnjega dne. Audi je v zadnjih dveh letih predstavil tri po velikosti in namembnosti različne koncepte ( Skysphere, Grandsphere, Urbansphere), s katerimi je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem