Arhiv novic 27.01.2023

Več kot tretjina amazonskega pragozda degradirana zaradi suše in človeških dejavnosti

Primorske 27.01.2023
Več kot tretjina največjega pragozda na svetu v Amazoniji je degradirana zaradi suše in dejavnosti človeka, za zaščito tega ključnega ekosistema pa je nujno takojšnje ukrepanje, so v danes objavljenem članku v ugledni reviji Science opozorili… »

V Italiji peticija proti nagovoru Zelenskega na festivalu Sanremo

Primorske 27.01.2023
Intelektualci, novinarji in umetniki v Italiji so sprožili peticijo proti načrtovanemu nagovoru ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega na glasbenem festivalu Sanremo, ki bo potekal od 7. do 11. februarja. Zelenskega so povabili na zadnji večer… »

ZPS: Živila tik pred iztekom roka uporabnosti cenejša tudi do 70 odstotkov

RTV Slovenija 27.01.2023
Zveza potrošnikov je opravila primerjalno ocenjevanje ponudbe živil tik pred iztekom roka uporabnosti. Ugotovili so, da se popusti gibljejo od 30 do 70 odstotkov. "A kupujte jih načrtno, ne le zaradi nižje cene," so opozorili. Izdelki z znižano ceno… »

Na 10 km zmagi Anderssonovi in Östbergu

SiolNET 27.01.2023
Švedska smučarska tekačica Ebba Andersson je zmagovalka preizkušnje za svetovni pokal na 10 km v prostem slogu v Les Roussesu. Od obeh slovenskih predstavnic je višje posegla Anja Mandeljc, ki je bila 30., medtem ko je Eva Urevc končala na 37… »

Po velikem incidentu očeta Novaka Đokovića ne bo na tribunah

SiolNET 27.01.2023
"Odločil sem se, da bom tekmo gledal od doma," je sporočil oče Novaka Đokovića, ki je med drugim dejal, da si on in drugi družinski člani želijo samo mir, saj so pred leti tudi sami doživljali grozote vojne. Sportal Đoković oddal le osem iger… »

Partizan in Real dobila tekmo, ki zanju šteje največ

SiolNET 27.01.2023
Vselej vroči beograjski derbi, ki je trajal kar dve uri in osem minut, je v sklopu 21. kroga evrolige z 79:78 dobil Partizan. Za črnobele je to deseta evroligaška zmaga sezone, s katero so na lestvici tudi ujeli Crveno Zvezdo. Krog se je začel že v… »

Tim Mastnak tako kot v četrtek izpadel v osmini finala

RTV Slovenija 27.01.2023
Na petkovi tekmi svetovnega pokala deskarjev v paralelnem veleslalomu v Blue Mountainu je od treh Slovencev v izločilnih bojih tekmoval le Tim Mastnak, ki ga je v osmini finala izločil Korejec Sangho Lee. Zasedel je 15. mesto. Zmagal je Poljak Oskar… »

Začenja se bienalni pregled izbrane produkcije Vie Negative Hotspot

Delo 27.01.2023
Druga edicija Hotspota bo ponudila devet projektov domačih in tujih avtorjev in izvajalcev ter pogovor. V Ljubljani se danes začenja VN Hotspot 2023, bienalni pregled izbrane produkcije Vie Negative. Druga edicija Hotspota bo ponudila devet projektov… »

V gostinskem lokalu eksplodirala jeklenka, ena oseba poškodovana

24ur 27.01.2023
V Cerkljah na Gorenjskem se je zgodila eksplozija v enem od gostinskih lokalov. Po prvih ugotovitvah je bil vzrok menjava plinske jeklenke. Razširil se je tudi požar, ki so ga gasilci uspešno obvladali. Poškodovana je bila ena oseba. Eksplodiralo je v… »

Pozabljeni Slovenec bo dobil pozornost, kakršno si zasluži

SiolNET 27.01.2023
"Noben ptič nima perutnic naprej." To je najbolj prepoznaven stavek Janeza Polde (1924–1964), najboljšega slovenskega smučarskega skakalca v obdobju po drugi svetovni vojni, ponosa Mojstrane, Gorenjske, Slovenije in nekdanje Jugoslavije, ter hkrati… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem