Arhiv novic 27.01.2023

Za vrtec bi lahko starši po novem odšteli od 40 do 55 evrov več

24ur 27.01.2023
Nekatere starše že februarja ali marca čakajo višje položnice za vrtce. Mestne občine zaradi astronomskih cen ogrevanja in prehrane ter dviga minimalne plače cene vrtcev dvigujejo tudi za do 17 odstotkov. Kako se bo podražitev poznala na… »

Rita Ora prvič spregovorila o svoji skrivni poroki: Bilo je popolno

24ur 27.01.2023
Čeprav sta pevko Rito Oro in njenega moža Taiko Waititija že pred časom izdala poročna prstana, je zvezdnica šele sedaj uradno priznala, da sta res poročena. Poročila sta se avgusta leta 2022 na intimni slovesnosti, 32-letnica pa je sedaj prvič… »

Bruselj bi pomagal ruskim novinarjem v eksilu

Delo 27.01.2023
Evropska komisarka za vrednote Věra Jourová želi z iniciativo Radio svobodna Rusija ruskemu prebivalstvu omogočiti dostop do neodvisnih informacij. V nadaljevanju preberite: Evropska komisija želi podpreti ruske novinarje v eksilu in z njihovo… »

Izgubljeno v prevodu: osiromašena komunikacija #Ajdapiše

Domžalec 27.01.2023
O čem pravzaprav govorimo, ko govorimo? Včasih me ljudje, ko izvedo, da pišem tudi kolumne, vprašajo o čem pišem. Povem, da so velikokrat o politiki, predvsem so pa moja razmišljanja o aktualnem dogajanju, so o svetu in družbi. Vse bolj pa… »

Svileni kaftani in eksotični usnjeni plašči: dražba stvari Andréja Leona Talleyja v polnem zagonu

RTV Slovenija 27.01.2023
Lani je umrla modna ikona André Leon Talley, do 16. februarja pa dražbena hiša Christie's ponuja skoraj 400 njegovih predmetov – od oblačil, ki utelešajo njegov ekscentričen slog, do različnih fotografij. Skupno pričakujejo več kot milijon… »

Z zapestnicami do večjih akvarijev za zmajčke

Slovenske novice 27.01.2023
V Postojnski jami zaganjajo projekt Protect proteus. Trenutno skrbijo za 57 mladičkov. »Na odloženo jajce je opozoril 13-letnik, ki je bil na šolski ekskurziji in si je ogledoval vivarij s človeškimi ribicami,« pripoveduje Marjan Batagelj… »

Kaj pri nasprotnem spolu najprej opazijo ženske in kaj moški

Slovenske novice 27.01.2023
Za ženske so eden od elementov privlačnosti široka moška ramena, za moške ženska postava posebne oblike. Antropologinja Anna Machin z univerze Oxford je za svojo knjigo Zakaj ljubimo z namenom odkriti, katere so z vidika privlačnosti največje… »

Od ponedeljka še dve ambulanti za neopredeljene: to morajo pred prihodom storiti pacienti

Slovenske novice 27.01.2023
Sprejeli bodo lahko približno 900 bolnikov. V Ljubljani se v ponedeljek odpirata še dve ambulanti za neopredeljene, in sicer v enotah Polje in Bežigrad. V ZD Polje bo ambulanta sprva delovala ob ponedeljkih, sredah, četrtkih, petkih in sobotah… »

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi zasoljeno drago

Necenzurirano 27.01.2023
V začetku meseca je na družbenih omrežjih završalo zaradi objav, ki jih je z rajskega Zanzibarja, kjer je poročil svoja prijatelja, s svojimi sledilci delil trojiški župan David Klobasa. Bolj kot lepote tanzanijskega otoka in županove mišice, ki… »

Prihajajo peugeoti, ki bodo narejeni za 25 let delovanja

Zurnal24 27.01.2023
Peugeot je napovedal avte, ki bodo na cestah zdržali precej dlje od povprečja zdajšnjih. Že v prihodnjih dveh letih prihaja pet električnih, med njimi še letos nova generacija 3008. Peugeot je s predstavitvijo za javnost zacementiral temelje za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem