Arhiv novic 27.01.2023

[Video] Berishaja na javnem dogodku pričakala prha papirnatih bankovcev z njegovo podobo

Nova 24TV 27.01.2023
Kosovski veleposlanik na Hrvaškem Martin Berishaj je zaradi afere z Gen-I velik trn v peti kosovski opoziciji. Politično-finančna afera Gen-I in kosovske vlade že občutno nosi posledice. Tokrat jih je občutil Martin Berishaj, ko ga je sredi… »

Glasen jok na sodišču: voznik avtobusa jo je spregledal, nesreče ni preživela

Slovenske novice 27.01.2023
Vozniku avtobusa, ki je povzročil njeno smrt, znova pogojna zaporna kazen. Ker 64-letni voznik avtobusa Avguštin Lainšček iz Markovcev na Goričkem na predobravnavnem naroku ni priznal krivde za povzročitev prometne nesreče, je pred okrožno… »

Mendes Ronaldu: 'Ostani v Realu, tam boš še naprej ljubljen, drugje bodo časi drugačni'

24ur 27.01.2023
Cristiano Ronaldo se je s prestopom v Al-Nasr znova našel in ponovno nadaljuje svojo uspešno nogometno pot. Tako se vsaj zdi. Kaj je dejansko v ozadju in ali je Portugalec sploh zadovoljen s svojo odločitvijo, ne ve nihče. Dejstvo pa je, da naj bi si… »

Meditativni učinek pletilk in kvačke

Delo 27.01.2023
Ročno delo dobro vpliva na duševno zdravje. Kot koristno se je pokazalo tudi v psihiatričnih bolnišnicah in zaporih. Ročno delo s tekstilom še vedno spremljajo predsodki, da je to preprosto in enolično delo med štirimi stenami, a kljub temu vedno… »

Tri leta mrtva ležala v stanovanju

Zurnal24 27.01.2023
Eden zadnjih zapisov na njenem koledarju je bil: "Potrebujem pomoč." Truplo 38-letne Laure Winham so našli "v mumificiranem, skoraj skeletnem stanju", potem ko je več kot tri leta ležala mrtva v stanovanju, pravi njena družina. Trdijo, da sta jo… »

Vetrnice 950 metrov od meje, znotraj pa ni določeno

Delo 27.01.2023
Največ pripomb ob predlogu zakona je letelo na vetrne elektrarne, imamo pa le dve. V nadaljevanju preberite: Predlagan zakon o umeščanju obnovljivih virov energije (OVE) odpravlja nekatere prepovedi, med drugim uvaja možnost postavitve sončnih in… »

Origami, nenehno spreminjanje, v katerem vznika domišljija gledalca

RTV Slovenija 27.01.2023
V Stari mestni elektrarni bo nocoj premiera likovne uprizoritvene študije Origami koreografinje Andreje Rauch Podrzavnik, ki procesnost vzpostavljanja in nastajanja likovne situacije uporabi v uprizoritvenem kontekstu. Premiero bo pospremil podporni… »

V resničnostnem šovu Igra lignja: izziv naj bi se več tekmovalcev poškodovalo. Netflix to zanika.

RTV Slovenija 27.01.2023
Več tekmovalcev naj bi se med snemanjem resničnostnega šova, ki ga je navdihnila serija Igra lignja, resno poškodovalo. Zaradi mraza naj bi bili podhlajeni, a zaradi velike nagrade niso odnehali. Netflix to zanika, trije naj bi imeli le manjše… »

Sindikat z novim pozivom vladi glede sobaric Hotelov Bernardin

Primorske 27.01.2023
Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije vlado poziva, naj prepreči prenos sobaric v Hotelih Bernardin, ki so posredno v državni lasti, na zunanjega izvajalca, ki je predviden s 1. marcem. BERNARDIN > Družba Sava Turizem je v četrtek sindikat… »

Ambulanti za neopredeljene se prihodnji teden odpirata še v enotah Polje in Bežigrad

RTV Slovenija 27.01.2023
V Ljubljani se v ponedeljek odpirata še dve ambulanti za neopredeljene v enotah Polje in Bežigrad. Minister Daniel Bešič Loredan je napovedal novo definicijo neopredeljenega pacienta, iz katere bi izpadli nekateri tujci in pacienti stari med 20 in 40… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem