Arhiv novic 27.01.2023

Sophie, grofica Wesseška rojstni dan praznovala z osnovnošolci

Slovenske novice 27.01.2023
Za rojstni dan je odprla nove prostore šole. Razveselili so jo s torto, cvetjem in pesmijo. Sophie, grofica Wesseška, je tudi rojstni dan preživela nadvse delovno. Ena najmarljivejših, obenem pa najskromnejših pripadnic britanskega dvora je v petek… »

Skrajno levičarski predsednik Čila pozval k svobodnim volitvam v Venezueli

Nova 24TV 27.01.2023
Gabriel Borić (foto: epa) Skrajno levi predsednik Čila Gabriel Borić je v torek v govoru na vrhu Skupnosti latinskoameriških in karibskih držav (CELAC) pozval k svobodnim, poštenim in preglednim volitvam v Venezueli ter k osvoboditvi političnih… »

Judoistka minulega leta je Anka Pogačnik

Gorenjski glas 27.01.2023
Kranjčanka Anka Pogačnik je zasluženo osvojila naslov najboljše slovenske judoistke minulega leta, saj se je s svetovnega prvenstva vrnila z bronastim odličjem. Kranj – V začetku tega tedna je v Ljubljani potekala slovesna prireditev ob… »

Jutri jubilejni tek gospodarstvenikov, diplomatov in politikov

Gorenjski glas 27.01.2023
Pokljuka – Športno društvo Strelica organizira jubilejni, 30. Smučarski tek gospodarstvenikov, diplomatov in politikov. Potekal bo jutri, 28. januarja, na Rudnem polju na Pokljuki. Začel se bo ob 11. uri. S pomočjo udeležencev, sponzorjev in… »

BOMO ČLOVEŠKO RIBICO ZNALI REŠITI PRED IZUMRTJEM? Zbiranje sredstev s prodajo zapestnic

Regional 27.01.2023
V Postojnski jami so se lani razveselili novih mladičkov človeške ribice, skupno sta dve človečki ribici položili 36 jajčec. Po letu 2016 so bili tako drugič priča temu edinstvenemu dogajanju. Tudi zaradi tega je vzniknila zamisel o projektu… »

Če to počneta Lindsey Vonn in Arnold Schwarzenegger dajmo še mi

Slovenske novice 27.01.2023
To je šport, ki ne postavlja starostne omejitve, fizično pripravljenost pa gradimo in nadgradimo sproti. Damjan Čanžek, nekoč vrhunski dvigalec uteži, je iz izkušenj in znanja prepričan, da ni športa, pri katerem bi moral biti atlet bolj usklajen… »

Šest stoletij izuma, ki je spremenil umetnost

Delo 27.01.2023
Ob jubileju so v dunajskem muzeju pripravili monumentalni razstavi, ki predstavljata največje mojstre grafike od poznega srednjega veka do sodobnosti. V nadaljevanju preberite: Marca 1945 so bombni napadi ameriških letalskih sil močno poškodovali… »

Kreditno nesposobna večina Slovencev, vendar Banka Slovenije ne popušča

Necenzurirano 27.01.2023
Komercialne banke v Sloveniji že dalj časa opozarjajo na nenavadno ureditev ugotavljanja kreditne sposobnosti, ki tistim z najnižjimi dohodki odreka možnost najetja kredita. Vsi tisti, ki za svoje delo na koncu meseca prejmejo zakonsko določeno… »

Čebula postala luksuzna dobrina, ki je trikrat dražja od piščanca

24ur 27.01.2023
Na Filipinih se soočajo z visokimi cenami čebule, ki je kar trikrat dražja od piščanca. Cene gredo v nebo, zato so svojo priložnost zavohali tudi tihotapci, ki v državo poskušajo ilegalno uvažati sedaj že kar 'luksuzno dobrino'. Predsednik… »

Fotograf Macron – francoski predsednik v objektiv ujel BLACKPINK in Pharrella Williamsa

RTV Slovenija 27.01.2023
Po spletu je zaokrožila fotografija, na kateri se je francoski predsednik Emmanuel Macron prelevil v fotografa. V objektiv je na dobrodelnem koncertu, ki ga je organizirala njegova žena, ujel članice K-pop skupine BLACKPINK in Pharrela Williamsa. Na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem