Arhiv novic 27.01.2023

Novogoriška in izolska porodnišnica prejeli grelni gnezdeci za prezgodaj rojene otroke

Primorske 27.01.2023
Lidl Slovenija je danes v okviru tradicionalne donacije Deluxe novogoriški in izolski porodnišnici predal grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke. Ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu so namreč del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov… »

Kažipot planetov

Slovenske novice 27.01.2023
V ljubezenskih in drugih tesnih odnosih pa bomo bolj čustveni, sočutni, prijazni, nežni, iskali bližino in toplino, saj se Venera v petek pomakne v ribi. Vsi planeti bomo končno spet direktni, tako bo tudi naše življenje steklo naprej in ne bomo… »

Novogoriški župan z vodstvi kulturnih ustanov predvsem o EPK

Primorske 27.01.2023
Župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel se je sestal z direktorji javnih zavodov s področja kulture v novogoriški občini. Beseda je tekla zlasti o Evropski prestolnici kulture (EPK), sodelujoči so izrazili veliko pripravljenost za sodelovanje in… »

NEKATERI ŠOFERJI ŠE VEDNO TVEGAJO V MOČNI BURJI: 28 so jih oglobili in njihove delodajalce (FOTO)

Regional 27.01.2023
Včeraj in danes, ko je burja močno ovirala promet na vipavski hitri in regionalni cesti, so novogoriški policisti okrepili svoje vrste. Na pomoč so jim prišli kolegi iz Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave (GPU), kolegi… »

"Prej ko je bolezen odkrita, manj naporno je zdravljenje"

SiolNET 27.01.2023
Rak je po besedah strokovnjakov na konferenci Življenje z rakom po raku, ki so jo že tretjič organizirali Mednarodni forum znanstveno raziskovalnih farmacevtskih družb, Slovensko združenje organizacij bolnikov z rakom ONKO NET in Zdravniška zbornica… »

Pisci besedil so aktivni

Slovenske novice 27.01.2023
Trudijo se za ohranjanje slovenske besede, kakovost in ustvarjanje. Društvo pesnikov slovenske glasbe je uredilo novo spletno stran, saj se zavedajo, da živimo v digitalni dobi. »Na njej smo predstavili, kaj smo dosegli v dosedanjih 26 letih delovanja… »

SD zapušča 'judovsko vilo': sedež na Levstikovi 15 ni naprodaj

24ur 27.01.2023
Stranka SD napoveduje obdobje sprememb, ki bodo vključevale tudi organizacijsko in programsko prenovo. Ena od posledic tega pa bo tudi selitev iz t. i. judovske vile na Levstikovi 15. Tam bodo odslej potekale aktivnosti strankarske akademije in… »

V skrbeh zaradi odhoda pediatrinje

Dnevnik 27.01.2023
Medtem ko so v škofjeloškem zdravstvenem domu (ZD), kamor se s prvim februarjem seli pediatrinja iz medvoškega ZD, zadovoljni z reševanjem kadrovske stiske, starši medvoških otrok ostajajo zaskrbljeni. Bojazen, da bi njihovi otroci ostali brez… »

Častni krog za "dojenčka Trumpa": kako ohraniti balon, ki je bil narejen za kratkoročno rabo?

RTV Slovenija 27.01.2023
V Londonskem muzeju so v sklopu konservatorskih del ponovno napihnili ogromen otroški balon z obrazom nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Pri analizi inštalacije je sodelovala tudi znanstvenica iz Slovenije. Poleg znanstvenikov z… »

Začel se je že šesti šahovski cikel za Pokal Kozjega

Kozjansko 27.01.2023
Zadnji četrtek v januarju se je s prvim turnirjem pričel že šesti šahovski cikel za Pokal Kozjega v organizaciji šahovske sekcije Kozje. Uvodnega turnirja se je udeležilo 22 šahistov, kar je največ v pokoronskem času. Po odigranih sedmih krogih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem