Arhiv novic 27.01.2023

Ob bok najnaprednejšim: v Črni gori bodo začeli svoj vesoljski program

SiolNET 27.01.2023
Črna gora bo začela svoj vesoljski program, je po poročanju črnogorske tiskovne agencije Mina napovedal premier Dritan Abazović. Pojasnil je, da so že začeli razvijati satelit Luča, in izrazil prepričanje, da bo kmalu v orbiti. Svoja satelita ima… »

»Edini stabilen rezultat, ki ščiti varnost Zahoda, je, da Rusija izgubi«

Mladina 27.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Putin bo trdil, da rdeče črte obstajajo, a njegove ponavljajoče se grožnje o uporabi jedrskega orožja – vse od začetka invazije – so bile prazne. Vse odločitve, ki jih sprejme, bodo vedno odvisne od tega, kako bo ocenil tveganje… »

»Ne potrebujemo institucij, ki bi se nominalno imenovale po osamosvojitvi«

Mladina 27.01.2023
IZJAVA DNEVA. “To je prazen, lažen projekt brez prostorov, brez zbirke, s komaj nekaj zaposlenimi, ki niso opolnomočeni, da bi se s tako pomembno temo, kot je osamosvojitev, resno spopadli, jo raziskali in predstavili. In takih majhnih muzejev imamo v… »

V 2023 bo padla prva klapa za 11 slovenskih celovečercev, v ospredju mlade avtorice

RTV Slovenija 27.01.2023
Za letošnje leto je predviden začetek snemanja 11 celovečercev, od tega bodo štirje prvenci. Prve dolgometražce bodo zagnali Katarina Rešek - Kukla (Fantasy), Urška Djukić (Little Trouble Girls), Ester Ivakič (Noben glas) in Gregor Andolšek (To… »

Britney Spears po obisku policije (preveč) vnete oboževalce prosi za zasebnost

RTV Slovenija 27.01.2023
Ameriška popzvezdnica Britney Spears je svoje oboževalce javno pozvala, naj spoštujejo njeno zasebnost, potem ko so anonimni "zaskrbljeni državljani" na njen dom, s prošnjo, naj preveri, ali je z njo vse v redu, poslali policijo. "Morda se motim… »

Življenjski boj velikega prijatelja in legende: "Bolezen res ne izbira"

SiolNET 27.01.2023
"Njegov dres bi moral že zdavnaj viseti pod stropom Stožic. A nikoli ni prepozno, in če si je kdo zaslužil, je to zagotovo on," o Dušanu Hauptmanu razlaga njegov veliki prijatelj in nekdanji soigralec Roman Horvat, s katerim sta uprizorila izjemni… »

ZA BODOČE BRUCE: Vas zanima študij humanistike na sončni strani Slovenije?

Regional 27.01.2023
Humanistične vsebine, znanje in dogodki so doma na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem. V središču Kopra se nahaja fakulteta, ki slovi po raznolikih študijskih programih, prodornih profesorjih in študentih, željnih znanja… »

Mesto glasnik miru

Primorske 27.01.2023
Starodavno mesto, ki se ponaša z nazivom “glasnik miru”, v kotlini med Pohorjem in Uršljo goro je slovenski sinonim za kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom. Častitljiva urbana tradicija in… »

Skrbnica ziljskega narečja, noše in šege

Gorenjski glas 27.01.2023
Krščanska kulturna zveza in Narodni svet koroških Slovencev sta v torek, 24. januarja, v Mohorjevi hiši v Celovcu že 44. podelila Tischlerjevo nagrado, ki je priznanje posameznikom ali ustanovam za izjemne dosežke pri ohranjanju slovenskega jezika… »

Predlog za mirno rešitev

Gorenjski glas 27.01.2023
Ljubljana – Delničarji Petrola so se v ponedeljek sestali na skupščini, na kateri niso izglasovali predloga SDH o odpoklicu člana nadzornega sveta Aleksandra Zupančiča. Seznanili so se s poslovanjem hčerinske družbe Geoplin, ki se je lani… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem