Arhiv novic 27.01.2023

V MGC Bistrica praznovali 101. rojstni dan stanovalke Amalije Habjan

Domžalec 27.01.2023
V ponedeljek, 23. januarja 2023, so v MGC Bistrica praznovali prav posebej jubilej. Stanovalka Amalija Habjan je namreč dopolnila častitljivo 101. leto. V ta namen so stanovalki pripravili prav posebno presenečenje in jo razveselili z veliko torto. Ob… »

Pravljično – doživljajska pot Vilinski Homec

Domžalec 27.01.2023
Sredi dežele, kjer so nekoč drug ob drugem klopotali mlini, se nad reko dviga kraj po imenu Homec, skozi katerega teče reka Kamniška Bistrica, ob njej pa se še danes vijejo male rečice, na katerih je bilo še nedolgo tega vse polno mlinov. Tem… »

Poziv k odstranjevanju vegetacije na vodnih in priobalnih zemljiščih

Savinjsko Šalaške 27.01.2023
Direkcija Republika Slovenije za vode (DRSV), Sektor območja Savinje, kot upravljavec vodotokov na območju porečja Savinje in dela porečja Sotle ugotavlja, da se na vodnih in priobalnih zemljiščih nabirajo podrta in poškodovana drevesa in ostala… »

Zlate maline: opravičilo 12-letni nominiranki za najslabšo igralko

24ur 27.01.2023
John Wilson, ustanovitelj hudomušnih nagrad, s katerimi vsako leto počastijo najslabše filmske dosežke, se je znašel v središču burne debate. Na letošnjem seznamu nominirancev se je namreč znašla šele 12-letna igralka Ryan Kiera Armstrong, ki… »

Kriza zdravstva: Rod Stewart razburjen poklical v eter in gledalcem ponudil, da jim plača pregled

RTV Slovenija 27.01.2023
Britanski glasbenik Rod Stewart je v četrtek presenetil gledalce britanske televizije (in njene ustvarjalce), ko je razburjen poklical v oddajo in kritiziral aktualno vlado zaradi njene zdravstvene politike. Gledalcem je ponudil, da jim sam plača… »

Mrzlično iskanje: s tovornjaka padla močno radioaktivna kapsula

24ur 27.01.2023
V Avstraliji mrzlično iščejo radioaktivno kapsulo, ki se je izgubila nekje med Perthom in rudnikom Pilbara. Pristojni zato prečesavajo območje, ljudi pa so opozorili, naj se ji zaradi njene radioaktivnosti ne približajo, če jo opazijo. Kapsula je… »

Delavci zapustili gradbišče

Gorenjski glas 27.01.2023
V Železnikih so zaskrbljeni glede gradnje zadrževalnika na Selški Sori na lokaciji pod Sušo, saj je eden od izvajalcev zapustil gradbišče. Na Direkciji RS za vode zagotavljajo, da izgradnja zadrževalnika ni vprašljiva. Železniki – Ali gradnja… »

Pogovor o demenci

Gorenjski glas 27.01.2023
Preddvor – V gradu Dvor bo nocoj ob 19. uri pogovorni večer o demenci, bolezni, s katero pri nas po neuradnih podatkih živi okoli 35 tisoč ljudi. Pravo število je po mnenju stroke najverjetneje veliko višje, saj so številni brez diagnoze. Ivka… »

Festival družin

Gorenjski glas 27.01.2023
Jesenice – Glasbena šola Jesenice jutri, v soboto, pripravlja Festival družin. Gre za tradicionalni koncert, na katerem nastopijo učenci šole s svojimi družinskimi člani. Dogodek se bo začel ob 9. uri v dvorani Kolpern na Jesenicah, nastopajoči… »

Cerkno bo gostilo že 46. Partizanske smučine

Primorske 27.01.2023
Smučarski center Cerkno bo v soboto gostil 46. Partizanske smučine. Gre za sklop prireditev, s katerimi na Cerkljanskem ohranjajo spomin na partizansko smučarsko tekmovanje v Cerknem januarja 1945. Šlo je za edinstven dogodek v takratni okupirani… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem