Arhiv novic 27.01.2023

Izzivi občanskega raziskovanja

Gorenjski glas 27.01.2023
Ta zbornik v dveh knjigah je žirovski »opus magnum«, največje knjižno delo doslej o Žireh in Žirovcih v njihovem lokalnem, državnem in globalnem kontekstu. Posebnosti tega žirovskega in slovenskega knjižnega dela sta zlasti dve. Prva: da za… »

Paris Hilton so se uresničile sanje o materinstvu

Slovenske novice 27.01.2023
S pomočjo nadomestne matere je dobila sinka. Zvezdnica si želi treh ali štirih otrok. S prestopom v novo leto je Paris Hilton tudi v resnici začela pisati povsem novo poglavje, ki se že začne z vzhičenjem, neopisljivo srečo in brezpogojno… »

Po petih letih je Indira rekla da!

Slovenske novice 27.01.2023
Matic je Indiri priredil presenečenje, ki ga nikoli ne bo pozabila. Indira Ekić, ki nas je s svojo izjemno preobrazbo pred leti navdušila v resničnostnem šovu The Biggest Loser Slovenija, je svojemu dolgoletnemu srčnemu izbrancu in osebnemu trenerju… »

Obertauern: po jadranskem snegu zunaj urejenih prog (FOTO)

Slovenske novice 27.01.2023
Medtem ko so se druga smučišča soočala s pomanjkanjem snega, nas Obertauern ni pustil na cedilu. Dokler narava pred dnevi ni postala radodarnejša z belo snežno odejo, so na smučiščih od Francije proti vzhodu stare celine bili plat zvona… »

Adidas in Lululemon delata ženske športne copate s slovenskim znanjem

Slovenske novice 27.01.2023
Adidas in Lululemon z raziskavo instituta Jožef Stefan do novih ženskih športnih copat. Slovenski raziskovalci prof. dr. Sašo Džeroski z Instituta »Jožef Stefan«, Aleš Jurca iz švedskega podjetja Volumental in doc. dr. Jure Žabkar s Fakultete… »

Cristiano Ronaldo pogorel še drugič zapored

Zurnal24 27.01.2023
Portugalski zvezdnik epizode v Savdski Arabiji ni začel po željah. V četrtek je Cristiano Ronaldo v dresu Al-Nassra odigral svoje drugo uradno srečanje in doživel prvi poraz. V polfinalu savdskega superpokala je bil boljši Al-Ittihad (3:1). Po… »

Poslovila se je Brigita Pavlič

Delo 27.01.2023
Dolgoletno vodjo Festivala Maribor so zaznamovali široko znanje, neizmerna radovednost, imaginacija in navsezadnje srčnost ter izjemen smisel za humor. Veliko prezgodaj se je poslovila Brigita Pavlič. Na slovenski medijski in predvsem kulturni sceni… »

Čim prej začeti še levi tir in ukiniti starega

Delo 27.01.2023
Sprejetje uredbe za dvotirnost proge je načrtovano še letos. Levi tir bo stal predvidoma 300 milijonov, zgradili naj bi ga v štirih letih. V nadaljevanju preberite: Med prvimi sporočili reorganizirane vlade je s področja infrastrukture novica, da bo… »

Sem stara, zelo stara, a nisem neumna

Delo 27.01.2023
Maria Branyas Morera zadnjih 22 let živi v domu za starejše in tvita. Maria Branyas Morera je tudi po Guinnessovi knjigi rekordov najstarejša prebivalka našega planeta. To je sicer »neuradno« postala že pred slabima dvema tednoma, ko je preminila… »

Učiteljev dom je postal šola

Delo 27.01.2023
Šola v vasi Šandrigolovo je ena izmed stotin, ki so bile po poročilih Unicefa uničene v enajstih mesecih, odkar je Rusija napadla Ukrajino. Mimo šole v vasi Šandrigolovo v vzhodnem Donecku se 45-letni ukrajinski učitelj Oleksandr Pogorjelov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem