Arhiv novic 27.01.2023

Blake Lively bo zaigrala v filmski adaptaciji romana Konča se z nama

24ur 27.01.2023
Knjižna uspešnica Konča se z nama prihaja na filmska platna, v glavni vlogi pa bosta zaigrala Blake Lively in Justin Baldoni. Ljubezenski roman je izšel leta 2016, uspešen pa je postal šele pet let kasneje, ko je postal viralen na TikToku. Blake… »

Otroci so se učili teka na smučeh

Celje.info 27.01.2023
V okviru projekta Šolar na smuči je bilo danes veselo tudi na Rogli. K sodelovanju v nadvse priljubljeni akciji Šolar na smuči se je to sezono prijavilo 62 osnovnih šol z različnih koncev Slovenije. Vsakoletno akcijo organizatorji pripravljajo v… »

Na Zahodnem bregu vse bolj napeto

Dnevnik 27.01.2023
Ob racijah izraelske okupacijske vojske v mestu Dženin na Zahodnem bregu, kjer se nezakonito priseljevanje Judov nadaljuje, je prišlo do spopadov s Palestinci, med katerimi jih je kar devet umrlo. Ker je nova izraelska vlada najbolj skrajno desna… »

Za koliko Slovencev je temeljita energetska prenova doma preveliko breme

Finance.si 27.01.2023
Zelene hiše bodo velik finančni zalogaj za Slovence, ki so, prvič, stari, drugič pa imajo že druge dolgove; Golobova vlada sicer podpira pospešitev aktivnosti za energetsko učinkovitost… »

Preverite, ali ste nomofob!

Slovenske novice 27.01.2023
Nomofobija in 10 znakov, da smo odvisni od mobilnega telefona. Seveda sem odvisen od telefona, odgovorim, če me nekdo vpraša. Vendar ali bi bil, če ne bi imel službene številke? Popoln trik, kako odpraviti mačka Soočili smo se že s strahom – ko… »

Stres gre skozi želodec

Slovenske novice 27.01.2023
Ko nas boli, se odpravljanja težav lotimo celostno, spremenimo prehrano pa tudi način življenja, zlasti se moramo spopasti s stresom. Organ, ki kaže na našo psihofizično kondicijo, je želodec. Skozenj gre vse, kar pojemo, in to nam lahko dela… »

Jana Morelj se je razšla z očetom svoje hčerke

Zurnal24 27.01.2023
In to že pred časom ... Simpatična vremenarka in radijska voditeljica Jana Morelj že nekaj časa ni več v zvezi z Markom Žumerjem Fogyjem, znanim ljubljanskim skaterjem in DJ-jem. Jana in Marko sta se leta 2016 spoznala na koncertu legendarnih… »

V akciji ubili regionalnega vodjo Islamske države

Delo 27.01.2023
Al Sudani je bil menda odgovoren za financiranje širjenja IS. V ameriški vojaški akciji na severu Somalije, ki jo je ukazal predsednik Joe Biden, je bil ubit regionalni vodja džihadistične skupine Islamska država (IS) Bilal al Sudani, so včeraj… »

Od petka do petka: Izgubljen boj s snegom, Nande na sodišču, z avtom v svojo punco

Dnevnik 27.01.2023
V tokratnem pregledu neobičajnih novic s področja črne kronike znova pišemo o težavah, ki so jih zaradi snega v prometu povzročali vozniki in slave željni, pa o našem najbolj znanem ptiču, skrbnik katerega naj bi zaradi aretacije v Nemčiji celo… »

"Tu gre za umetniško pojmovanje softverskega ustvarjanja"

RTV Slovenija 27.01.2023
Aplikacije za spletno sodelovanje glasbenikov so dobile silovit zagon v obdobju pandemičnih razmer, ko so zbori, bendi in posamezniki nadomeščali živ glasbeni stik na vajah in snemanjih z nizkolatenčno spletno povezavo. V okviru projekta B-AIR, ki ga… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem