Arhiv novic 28.01.2023

Đoković se je po deseti zmagi na OP Avstralije čustveno povsem zlomil #video

SiolNET 28.01.2023
Novak Đoković je zmagovalec letošnjega teniškega OP Avstralije, potem ko je v finalu premagal Stefanosa Cicipasa z izidom 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5) To je za Srba že deseta zmaga na OP Avstralije in skupno 22. na turnirjih za grand slam. Srđan Đoković… »

Naj študenta študijskega leta 2021/2022 mestne občine ptuj

Spodnje Podravje 28.01.2023
V skladu s Pravilnikom o podeljevanju priznanj in nagrad osnovnošolcem, športnikom osnovnih šol, učencem glasbenih šol, dijakom in študentom Mestne občine Ptuj je Komisija za podeljevanje priznanj in nagrad najboljšim študentom Mestne občine… »

Aprilia postala pomemben 'igralec' v karavani: Hočemo še več!

24ur 28.01.2023
Apriliin dirkač Aleix Espargaro se je v sezoni 2022 šestkrat uvrstil na stopničke elitnega razreda motoGP, od tega je enkrat splezal celo na najvišjo zmagovalnega odra. Šlo je za VN Argentine na stezi Ricardo Tormo. Še več, prav do zadnje dirke v… »

Zgodovina je prežeta s kontingenco. Prihodnost ne

Delo 28.01.2023
Britanski umetnik Andy Gracie o spomeniku, poimenovanem Objekt, ki bo zaznamoval konec življenja na Zemlji čez 2,8 milijarde let. V nadaljevanju preberite: Čez 2,8 milijarde let bo povprečna temperatura na površju Zemlje dosegla 147 stopinj Celzija… »

Prihaja nov val razpisov: kaj lahko pričakujete podjetja

Finance.si 28.01.2023
Poudarek bo na podpori razvojno-raziskovalnim projektom, zelenemu prehodu Po lanski poplavi razpisov iz sredstev za okrevanje in odpornost smo letos v pričakovanju prvih razpisov iz nove kohezije. Pričakovati je predvsem spodbude za področje raziskav… »

Naj študentom Svetličev primer opišem ali naj ga raje zamolčim?

Delo 28.01.2023
V jedru vladavine prava se skriva preprosta ideja, da morajo biti nosilci oblasti podrejeni pravu. V nadaljevanju preberite: Rok Svetlič, nedavno tega izvoljen na položaj ustavnega sodnika, je v svojem ločenem mnenju k odločbi ustavnega sodišča o… »

Efekt Marthe Mitchell

Delo 28.01.2023
Gre za primer, ko nekoga napačno razglasijo za psihičnega bolnika, čeprav v bistvu ves čas govori o resničnih dogodkih, ki jih je sam videl in doživel. V nadaljevanju preberite: Martha je imela prav. Martha was right. Napis iz belih krizantem, ki ga… »

Kaj pravijo politične stranke o težavah tiskanih medijev?

SiolNET 28.01.2023
Država in vse parlamentarne stranke se zavedajo resnosti težav slovenskih tiskanih medijev, ki predstavljajo pomemben vir informacij javnosti in so v funkciji informiranja ključni za delovanje demokratičnih družb. Na ministrstvu za kulturo so s… »

Hitro, poceni in okusno: ta juha izpolnjuje vse tri pogoje

SiolNET 28.01.2023
V zimskem času, ko sveže lokalne zelenjave ni na pretek, je gomoljna zelena odlična izbira. Gomoljna zelena morda ni najbolj privlačnega videza, a to več kot nadoknadi z vitamini, rudninami in vlakninami, ki jih vsebuje, ter blagim okusom. Da iz nje… »

Nina Gaspari: Komunikacijska invalidnost slovenskega zdravstva

SiolNET 28.01.2023
O našem zdravstvenem sistemu lahko beremo vse mogoče. Nihče pa ne omenja komunikacije med pacienti in zdravniki, na kateri se gradi zaupanje, ki smo ga v zadnjih letih izgubili. Če želimo postaviti trajnosten in vključujoč zdravstveni sistem, bo ta… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem