Arhiv novic 28.01.2023

Gorivo tudi za naše avtomobile? Nov izum, ki prehiteva F1.

SiolNET 28.01.2023
Milijon evrov vredne reli specialke od lani v svetovnem prvenstvu prvič poganja novo, brezfosilno gorivo, ki ga proizvajajo v Nemčiji, kjer so ga v testne namene zdaj poslali tudi v vsakdanji cestni promet. Svetovni reli je tako alternativno gorivo… »

Dnevni horoskop za nedeljo, 29. januarja 2023

Zurnal24 28.01.2023
Zelo skrbni in pazljivi boste pretehtali prav vsako možnost, tokrat ne boste spregledali niti najmanjše podrobnosti. Z nežnimi trenutki in majhnimi pozornostmi si boste znali v domačem okolju pričarati prav prijetno vzdušje. Dišala vam bo okusna… »

Bralka prejela nenavaden kovanec. Koliko je v resnici vreden? (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Ko je od stranke v gostinskem lokalu prejela takšen kovanec, ni vedela, kaj naj stori. Bralka nam je poslala fotografijo kovanca za tri evre, ki ga je nedavno prejela od gosta lokala. Sprva je bila začudena, saj ni vedela, da takšen kovanec sploh… »

[Video] Lažni preroki nas vodijo v brezmesno družbo – tukaj so dejstva

Nova 24TV 28.01.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in predsednik vlade Robert Golob. Vir: STA Predsednik vlade svoje naklonjenosti brezmesnemu prehranjevanju ne skriva, kot tudi ne želje, da bi na pota brezmesnega življenja popeljal tudi preostalo večino… »

Za resnico!

Primorske 28.01.2023
V petek so se ob spomeniku na Brdcih poklonili 47 padlim mladim tečajnikom 27. januarja leta 1944. Ob govorniku, predsedniku ZZB Marijanu Križmanu, so program stkali učenci šole, ki v Novi Gorici še nosi ime padle tečajnice Milojke Štrukelj, in… »

Smučarski centri na Idrijskem in Cerkljanskem rekordno obiskani

Primorske 28.01.2023
Smučarski centri na Idrijskem in Cerkljanskem so v soboto dočakali enega večjih obiskov v tem tisočletju. Na Cerknem je pešačenje na center od daleč pod vstopno sedežnico Počivalo parkiranih avtomobilov nekoliko spominjalo na največji obisk… »

Al Gore dosegel novo stopnjo neumnosti: zaradi globalnega segrevanja bodo zavreli oceani?

Nova 24TV 28.01.2023
Al Gore (Foto: epa) Globalni podnebni histeriki in alarmisti si ne morejo želeti boljšega zaveznika pri strašenju o uničenju planeta, kot je to Al Gore. Ko spregovori, ostane zdrav razum pred vrati. Z dejstvi podprta logika sicer ni bila nikoli… »

V Sarajevu so začudeni: O čem vendar govori Tanja Fajon?

Nova 24TV 28.01.2023
Tanja Fajon med obiskom v Bosni in Hercegovini. Vir: STA Po tem, ko je naslovnice balkanskih medijev najprej polnil Robert Golob z njegovo “albansko afero”, v kateri se pojavljajo obtožbe, da se je v času njegovega vodenja podjetja GEN-I kanaliziral… »

Neuspešni pri reformah, uspešni pri izničevanju pomena osamosvojitve

Nova 24TV 28.01.2023
Odgovorni urednik Demokracije Metod Berlec (Foto: Demokracija) V tokratni številki revije Demokracija smo pod drobnogled vzeli balkanske mahinacije podjetja Gen-I v času, ko ga je še vodil sedanji predsednik vlade Robert Golob. Družba naj bi bila… »

Obletnica rojstva mladinskega pisatelja iz Celja

Celje.info 28.01.2023
Na današnji dan se je leta 1927 v Celju rodil Smiljan Rozman, slovenski mladinski pisatelj, dramatik in slikar. Umrl je 15. marca 2007 v Ljubljani. Smiljan Rozman, pisatelj, dramatik, glasbenik, slikar in učitelj, se je kot najstarejši izmed petih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem