Arhiv novic 30.01.2023

Osem ljudi ubitih v streljanju v Južni Afriki

24ur 30.01.2023
Napadalca, oborožena s strelnim orožjem, sta na praznovanju rojstnega dne v južnoafriškem pristaniškem mestu Gqeberha, nekdanjem Port Elizabethu, ubila osem ljudi, med njimi tudi slavljenca, tri pa ranila, je sporočila tamkajšnja Policija. Storilca… »

Po treh mesecih truplo izginulega kitajskega najstnika našli v bližini šole

24ur 30.01.2023
Oktobra lani je iz enega od kitajskih kampusov skrivnostno izginil 17-letni Hu. Najstnika so intenzivno iskali policisti, v začetku meseca pa se jim je pri iskanju pridružilo še več tisoč Kitajcev. Dogodek je največ pozornosti požel na kitajskem… »

WHO še ne bo odpravil izrednih razmer zaradi covida-19

RTV Slovenija 30.01.2023
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) še ne bo odpravila izrednih razmer, razglašenih zaradi pandemije covida-19, je sporočil generalni direktor WHO-ja Tedros Adhanom Ghebreyesus in opozoril, da pandemije še ni konec. Za ohranitev izrednih razmer so… »

Kmalu ukinitev prevzemnega mesta Mimovrste v Celju

Kozjansko 30.01.2023
Priljubljena spletna prodajalna Mimovrste se je odločila za zapiranje svojih prevzemnih mest. Na seznamu se je znašlo tudi Celje, kar naj bi se zgodilo do konca februarja. Po poročanju Slovenskih novic so se odločili, da se bodo tesneje povezali z eno… »

Z bovško športno dvorano zamujajo že pol leta, a trdijo, da se bo izšlo

Primorske 30.01.2023
Zaradi zamude pri gradnji športne dvorane so na občini in v šoli zaskrbljeni. Gradbinci zamujajo že dobrih šest mesecev, na gradbišču se bolj malo dogaja. V Kolektor Kolingu odgovarjajo, da je razlogov za zastoj več, obljubljajo pa, da bodo… »

Umrl je frontman skupine Television

SiolNET 30.01.2023
Umrl je Tom Verlaine, vplivni frontman skupine Television, ki je izšla iz newyorškega punk rock podzemlja v poznih 70. letih prejšnjega stoletja. Takrat je skupina objavila prelomni album Marquee Moon. 73-letni Verlaine je umrl po kratki bolezni. Druge… »

Sean Dyche novi trener Evertona

Dnevnik 30.01.2023
Enainpetdesetletni angleški nogometni strokovnjak Sean Dyche je prevzel trenerske vajeti pri Evertonu, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP. Na tem položaju je zamenjal Franka Lamparda, ki je prejšnji teden dobil košarico po devetih porazih na… »

Gattuso po porazu v Valladolidu ni več trener Valencie

RTV Slovenija 30.01.2023
Vodstvo Valencie je odpustilo italijanskega trenerja Gennara Gattusa. Italijan je sedel na klop netopirjev na začetku sezone, a je moral predčasno oditi zaradi niza slabih izidov. Valencia je bila pod vodstvom 45-letnega nekdanjega italijanskega… »

Visokošolski sindikat pričakuje linearen dvig plač za sedem razredov

RTV Slovenija 30.01.2023
Visokošolski sindikat pričakuje linearen dvig plač za visokošolske učitelje za sedem plačnih razredov, vendar se vladna stran pred srednim koalicijskim vrhom o tem še ne pogaja. Predstavniki visokošolskega sindikata in pristojnega ministrstva so… »

Đoković ne bo več tiho, več bo jasno čez nekaj dni

SiolNET 30.01.2023
Novak Đoković je po veliki zmagi na OP Avstralije dejal, da je dolgo razmišljal, ali bi nekatere stvari delil s svetovno javnostjo. Odločil se je, da bo. Zanimivo bo videti, kaj bo razkril. Že pred začetkom OP Avstralije je bilo znano, da ima Novak… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem