Arhiv novic 30.01.2023

Zgodba o treh afganistanskih dekletih, ki sledijo svojim smučarskim sanjam

RTV Slovenija 30.01.2023
Prve ideje za dokumentarec Smučarske sanje so začele vznikati, ko se je režiserka Haidy Kancler spraševala, kaj v Afganistanu počne slovenska učiteljica smučanja. Odstiranje zgodbe jo je odneslo v svojo smer in nastala je zgodba o treh… »

Novo ambulanto za neopredeljene v ZD Polje v štirih urah obiskalo 29 ljudi

Dnevnik 30.01.2023
V enoti Polje ZD Ljubljana so dopoldne odprli prvo ambulanto za paciente brez izbranega družinskega zdravnika. Ambulanto je v štirih urah zaradi zdravstvenih težav obiskalo in se v njej opredelilo 29 ljudi, nekateri so v skladu s triažo dobili termine… »

Od nastopov v avtobusu do podoknic: Festival Kavč umetnost spet prinaša v domove

RTV Slovenija 30.01.2023
Osmi festival Kavč bo v domove pripeljal nastope več kot 125 skupin iz različnih držav, tako glasbene izvajalke kot izvajalce performansov in predstav. Začenja se danes, z umetnostjo pa bo domove po Sloveniji v Trstu polnil do 5. februarja. Festival… »

Ruske rakete znova stresle ukrajinska tla in sejale smrt

24ur 30.01.2023
Ruski raketni napadi v Ukrajini se nadaljujejo. Nedeljo so tako rakete zadele stanovanjsko stavbo v središču mesta Harkov, zaradi česar je umrla starejša ženska, še vsaj trije pa so ranjeni. Medtem so trije umrli v napadu na južno mesto Herson… »

Antetokounmpo neustavljiv, Pelicansi v krizi

24ur 30.01.2023
Giannis Antetokounmpo je v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 50 točkami popeljal Milwaukee Bucks do zmage proti New Orleans Pelicans s 135:110. Grku je do osebnega rekorda zmanjkalo le pet točk. Bucks so s tretjo zaporedno zmago na vzhodu… »

Baturina in Šturm zapuščata Maribor, Guček Radomlje, Alić Domžale

SiolNET 30.01.2023
Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je na svoji spletni strani objavil novi kadrovski spremembi. Novo domovanje sta dobila Roko Baturina in Danijel Šturm. Slovensko ligo zapuščata tudi Luka Guček, ki je nazadnje igral za Kalcer iz Radomelj, pa Enes… »

Rezidenčna umetnica Ikee bo fotografinja Annie Leibovitz

RTV Slovenija 30.01.2023
Ena najbolj znanih fotografinj Annie Leibovitz bo kmalu začela pripravljati serijo fotografij, ki bodo prikazovale življenje ljudi v njihovih domovih. Projekt pripravlja kot rezidenčna umetnica švedskega podjetja Ikea. Sodelovanje s fotografinjo je… »

Umrl legendarni hokejist Bobby Hull

RTV Slovenija 30.01.2023
Nekdaj tednov po dopolnjenem 84. letu je umrl nekdanji izvrstni kanadski hokejist Bobby Hull. Odlični napadalec je na najvišji ravni igral med letoma 1957 in 1980. Neizbrisen pečat je pustil v Chicagu med letoma 1957 in 1972. Naslednjih osem sezon je… »

Rejcem perutnine opozorilo na izbruh ptičje gripe v Avstriji

SiolNET 30.01.2023
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin slovenske rejce obvešča, da so v Avstriji v bližini slovenske meje potrdili izbruh ptičje gripe v gospodarskem obratu z nesnicami. Rejce poziva k doslednemu izvajanju biovarnostnih ukrepov. V… »

Philips bo odpustil še šest tisoč zaposlenih

SiolNET 30.01.2023
Nizozemski proizvajalec medicinske opreme in izdelkov za osebno higieno Philips bo zaradi izgube v luči odpoklicev pokvarjenih respiratorjev po svetu odpustil še šest tisoč zaposlenih. Že oktobra lani so napovedali ukinitev štiri tisoč delovnih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem