Arhiv novic 30.01.2023

V Zahodni Avstraliji še vedno iščejo radioaktivno kapsulo

Primorske 30.01.2023
V Zahodni Avstraliji še vedno poteka zahtevno iskanje kapsule z radioaktivno snovjo, ki jo je izgubil pooblaščeni zunanji prevoznik rudarskega velikana Rio Tinto in bi lahko resno ogrozila zdravje tamkajšnjega prebivalstva. Kot so sporočili iz… »

Olimpija poravnala nesporne obveznosti, sledi zelena luč za registracije igralcev

Dnevnik 30.01.2023
Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane zaradi kazni Nogometne zveze Slovenije (NZS) v zimskem prestopnem roku ni smel registrirati novih igralcev. Vzrok so bili dolgovi do nekdanjih igralcev. Zdaj pa so, kot so potrdili pri NZS… »

V Sloveniji spet prezimuje milijonska jata pinož

RTV Slovenija 30.01.2023
V Sloveniji po štirih letih spet prezimuje velika jata pinož. Tokrat je po navedbah Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije iz severa v naše kraje priletela milijonska jata. Pinoža je vrsta ptice iz družine ščinkavcev, ki na območju… »

FOTO: Vandali oskrunili spomenik in zgrešili tablo Levice

Necenzurirano 30.01.2023
V Celju sta bila oskrunjena spomenik Vojna in mir in pročelje bližnje stavbe na Gledališkem trgu. Policisti primer preiskujejo, župan Celja Matija Kovač pa meni, da je bila cilj vandalov »bržkone tabla stranke Levica, ki je nameščena na fasadi… »

Vreme: Danes bo deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo

Dnevnik 30.01.2023
Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8 stopinj Celzija. Ponoči bo predvsem v severni polovici Slovenije prehodno zapihal okrepljen severni do severozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V torek bo pretežno jasno… »

Pevec Marc Anthony še četrtič skočil v zakon, tokrat z 31 let mlajšo manekenko

RTV Slovenija 30.01.2023
Ameriški pevec Marc Anthony, tudi nekdanji mož Jennifer Lopez, je četrtič skočil v zakon. Na razkošni poroki v Miamiju, na kateri se je trlo zvezdnikov, se je poročil z nekdanjo tekmovalko lepotnega izbora za mis Universe Nadio Ferreiro. 54-letni… »

Vlada nakup letal za gašenje iz zraka uvrstila v veljavni načrt razvojnih programov

Primorske 30.01.2023
Vlada se je na dopisni seji seznanila z informacijo o izgradnji zmogljivosti za gašenje požarov iz zraka in soglašala z aktivnostmi za nakup do šestih namenskih letal. V veljavni načrt razvojnih programov 2023-2026 je uvrstila tudi nov namenski… »

Nataša Pirc Musar in Golob poudarila skrb za človekove pravice, pravno državo in solidarnost

RTV Slovenija 30.01.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednik vlade Robert Golob sta na tradicionalnem sprejemu diplomatskega zbora na Brdu pri Kranju poudarila zavzemanje Slovenije za spoštovanje človekovih pravic, pravno državo ter solidarnost. Nataša Pirc… »

Ureditev razmerij za nov zagon

Delo 30.01.2023
Poslej naj bi bila Renault in Nissan povsem enakopravna, z navzkrižnim 15-odstotnim deležem. V nadaljevanju preberite: Kot se je že dolgo pripravljalo in napovedovalo, sta Renault in Nissan danes objavila novo ureditev medsebojnih razmerij, predvsem… »

Na Hrvaškem odkrili slavolok, posvečen rimskemu cesarju Trajanu

SiolNET 30.01.2023
V Dalmaciji je upokojeni hrvaški arhitekt Božo Kokan po poročanju hrvaškega časnika Večernji list odkril slavolok, posvečen rimskemu cesarju Trajanu. Šlo naj bi za najdbo svetovnega pomena in prvi slavolok rimskemu cesarju, ki so ga odkrili na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem