Arhiv novic 30.01.2023

Umrla igralka Annie Wersching, znana po vlogi iz serije 24

Dnevnik 30.01.2023
V 46. letu starosti je v nedeljo umrla ameriška igralka Annie Wersching, najbolj znana po vlogi agentke FBI v ameriški akcijski drami 24. Novico o smrti igralke, ki je umrla za rakom, sta za ameriško televizijo CNN potrdila tako njen predstavnik za… »

Bivši predsednik Pahor prodaja katro, kupnino bo podaril Inštitutu zlata pentljica

Dnevnik 30.01.2023
Bivši predsednik republike Borut Pahor bo za dobrodelen namen prodal svoj starodoben avtomobil Renault 4, letnik 1991, tako imenovano katro. Ponudbe bodo zbirali med 1. in 15. februarjem, ko obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Kupnino… »

V Pakistanu silovita eksplozija v mošeji zahtevala številne žrtve

Primorske 30.01.2023
V mošeji v mestu Pešavar na severozahodu Pakistana je danes med opoldansko molitvijo odjeknila silovita eksplozija, ki je zahtevala najmanj 25 žrtev, vsaj 120 ljudi pa je ranjenih, so sporočile tamkajšnje oblasti, ki domnevajo, da je šlo za… »

Vlada potrdila: pravosodnim funkcionarjem 600 evrov dodatka

24ur 30.01.2023
Vlada je na dopisni seji določila besedilo predloga Zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev. Pravosodni funkcionarji bodo tako v skladu z zakonom od 1. januarja do uveljavitve reforme plačnega sistema v javnem sektorju, vendar najdlje… »

[Video] Milanović razburil s svojimi izjavami: Krim nikoli ne bo del Ukrajine, Kosovo pa je bilo ugrabljeno Srbiji

Nova 24TV 30.01.2023
Hrvaški socialdemokratski predsednik Zoran Milanović (Foto: epa) Hrvaški predsednik Zoran Milanović je danes sporočil, da nasprotuje pošiljanju sredstev za ubijanje Ukrajini, in ocenil, da to ne more prispevati h koncu vojne. Obenem je izjavil, da… »

Gibanje Svoboda vztraja pri ustavni presoji zakona o finančni upravi, podpisi SD še pod vprašajem

Dnevnik 30.01.2023
V Gibanju Svoboda vztrajajo, da bodo zakon o finančni upravi poslali v ustavno presojo. Pobudo bodo pripravili in ponudili v podpis koalicijskim partnerjem. Podpisi poslancev SD so sicer še vedno pod vprašajem. Premier Robert Golob je sicer v preteklem… »

Objavljamo, kje so v zadnjih petih letih na novo zaposlili 25 tisoč ljudi

Necenzurirano 30.01.2023
Preverili smo izjavo Blaža Brodnjaka, da se je v javnem sektorju v zadnjih letih brez potrebe na novo zaposlilo 20.000 ljudi. Ugotovili smo, da ne ve, o čem govori. Pred aktualno vlado so zahtevne reforme na področjih zdravstva, šolstva in pokojnin… »

V Šaleški dolini bo položnica za ogrevanje višja za 48 odstotkov

SiolNET 30.01.2023
Komunalno podjetje Velenje bo po tistem, ko je Termoelektrarna Šoštanj (Teš) lani zvišala nakupno ceno toplote in dodaten dvig napovedala s februarjem, 1. februarja zvišalo variabilni del cene toplote, tako da bo strošek toplote gospodinjskega… »

Strast v bazenu: Temperatura se je dvignila za par stopinj

24ur 30.01.2023
Po slovesu od Ele in prepiru z Danijelo, ki je ostala v šovu, si je sanjski moški Toni Šćulac zaželel mirnega druženja s Karolino. Njun zmenek v dvoje se je končal v bazenu, kjer se je Toni boril z navali strasti. Toni in Ela sporazumno zaključita… »

“Poveljniki tujih mornaric vedo, kdo smo, in hočejo z nami sodelovati”

Primorske 30.01.2023
30. januarja 1993 se je v portoroški marini prvič predstavila mornariška enota samostojne Slovenije. 30 let kasneje 430. mornariški divizion šteje 140 pripadnikov - specialistov, ki jih cenijo tudi tuje vojske. Mornariški divizion je edina enota… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem