Slovenija arhiv novic 31.01.2023

Na Kopah smučar trčil v uto

Necenzurirano 31.01.2023
V vzhodnem delu Slovenije so šolarji že na počitnicah, nekateri uživajo v smučanju. Pri smuki pa je potrebna previdnost, zlasti na težjih terenih. Na Rogli se je včeraj med smučanjem huje poškodoval mladoletni smučar. Na Kopah pa se je… »

Ukrajina / »Izjave hrvaškega predsednika o Ukrajini so nesprejemljive«

Mladina 31.01.2023
Kijev je danes kot nesprejemljive označil besede hrvaškega predsednika Zorana Milanovića, da je povsem jasno, da Krim nikoli več ne bo Ukrajina. Kijev je danes kot nesprejemljive označil besede hrvaškega predsednika Zorana Milanovića, da je povsem… »

Papeža Frančiška ob prihodu v DR Kongo pričakala množica #video

SiolNET 31.01.2023
Papež Frančišek je danes prispel v Demokratično republiko Kongo, kjer ga je v Kinšasi pričakala množica ljudi. "Na to potovanje sem čakal eno leto," je povedal novinarjem med poletom v Afriko, kjer bo poleg DR Kongo obiskal še Južni Sudan… »

Le še do poldneva čas za izračune za drugi del pomoči zaradi visokih cen elektrike in plina

SiolNET 31.01.2023
Upravičenci, ki so oddali vlogo za dodelitev pomoči po zakonu za pomoč gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina, lahko še danes do 12. ure oddajo dejanske podatke za izračun upravičenih stroškov za drugi… »

Nov poraz Olimpije

SiolNET 31.01.2023
Hokejisti HK SŽ Olimpija so še naprej prikovani na dno razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem so možnosti za deseterico in dodatne boje za končnico iz dneva v dan bolj pičle. Manj kot teden dni zatem, ko je v Tivoli prišel novi trener Antti… »

Franc je ženo 34-krat s sekiro po glavi, a zdaj prosi za dodatno milost

Slovenske novice 31.01.2023
Franc Šterban je bil zaradi umora obsojen na 15 let zapora. Osemdesetletni Franc Šterban je krivdo za umor žene Ane Hriberšek Šterban priznal in obžaloval. Hkrati pa tudi brez večjega pomisleka pred izrekom 15 let dolge zaporne kazni na krškem… »

Kadi četrtina Slovencev, a pozor: kadilci so bolj nagnjeni k okužbam

Slovenske novice 31.01.2023
Slovenija se je na področju nadzora nad tobakom pridružila najnaprednejšim državam na svetu, s številnimi zakonodajnimi ukrepi pri mnogih preprečila začetek kajenja ali pa kadilce spodbudila k opustitvi smrtno nevarne razvade. Tobak ostaja eden od… »

V ZDA KMALU TUDI NECEPLJENI? Biden po treh letih napovedal odpravo ukrepov

Regional 31.01.2023
Izredne razmere zaradi pandemije covida-19 se bodo v ZDA končale 11. maja, je ameriški predsednik Joe Biden v ponedeljek sporočil kongresu. Vse s pandemijo povezane ukrepe bodo odpravili tri leta po tem, ko je novi koronavirus zajel ves svet. Z… »

Življenje je vlila enemu najbolj kultnih likov Hollywooda

Primorske 31.01.2023
Umrla je ameriška igralka Lisa Loring, ki je v izvirni televizijski seriji Addamsovi v 60. letih minulega stoletja odigrala otroški lik Wednesday Addams. Stara je bila 64 let. Po poročanju ameriških medijev je umrla zaradi možganske kapi. Lisa Loring… »

Sodišče presodilo, da je izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi Matjažu Tribušonu zakonita

RTV Slovenija 31.01.2023
Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je zavrnilo zahtevek igralca in nekdanjega profesorja na AGRFT-ju Matjaža Tribušona in ugotovilo, da je izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi, ki jo je podala Univerza v Ljubljani, pravočasna, utemeljena in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem