Arhiv novic 12.03.2023

V Kamniku in okolici dobra turistična sezona 2022, veliko več je bilo tujih gostov

RTV Slovenija 12.03.2023
Na kamniškem Zavodu za turizem in šport so zadovoljni z lanskim turističnim letom. Največ turistov si ogleda Arboretum Volčji Potok in obišče Veliko planino, zadovoljni pa so tudi z obiskom mesta. Največ tujih gostov je prihajalo iz Nemčije in… »

Rapsodija Vombergarja v Argentini, navijači vzklikajo: Ole, ole, ole, Bomba, Bomba

SiolNET 12.03.2023
Slovenski nogometni reprezentant Andres Vombergar še naprej blesti v argentinskem prvenstvu. Tokrat je San Lorenzu pomagal do prepričljive zmage (4:0) nad Gimnasio La Plata z zadetkom za 1:0, doseženim po imenitnem skoku in natančnem strelu z glavo… »

Na Hrvaškem v Pulju našli truplo neznanega dekleta

Nova 24TV 12.03.2023
Foto: STA Včeraj so pred stavbo na Ulici 43. Istrske divizije v Pulju našli truplo neznane mlajše osebe. Po opravljenem ogledu policije je bilo ugotovljeno, da gre za deklico. Dosedanje preiskave pa ne kažejo, da bi smrt posledica kaznivega dejanja… »

(Nedeljski dnevnik) Cockta: Pijača, ki je narekovala trend generacijam

Dnevnik 12.03.2023
Cockto, prvo gazirano brezalkoholno pijačo v Sloveniji, so predstavili 8. marca pred 70 leti v Planici. Zahod ima coca-colo, mi imamo cockto. Njen oče je diplomirani inženir kemije Emerik Zelinka. Odraščal je v Ljubljani, kjer je že v mladih letih… »

Izjemni dosežki na študentskem atletskem prvenstvu ZDA

SiolNET 12.03.2023
Enaindvajsetletna atletinja Julien Alfred iz Santa Lucije je na študentskem prvenstvu ZDA v Albuquerqueju v Novi Mehiki v teku na 60 m s 6,94 sekunde izenačila drugi najhitrejši čas v zgodovini. Hitrejša je bila le Rusinja Irina Privalova, ki je 6,92… »

23-letno nosečnico napadel trop psov

Zurnal24 12.03.2023
V bližini bolnišnice v kratkem času že tretji tak napad. Iz Srbije poročajo o grozljivem dogodku, do katerega je prišlo v bližini splošne bolnišnice Novi Pazar. 23-letno žensko v devetem mesecu nosečnosti, ki je bila na poti na pregled, je… »

Moški pevski zbor Janko Kersnik Lukovica biserni jubilej obeležil s koncertom

Domžalec 12.03.2023
»Današnjo kulturo 3. tisočletja najmočneje predstavlja naša pesem: narodna, umetna, sakralna, sodobna. Naša zborovska pesem osvaja svet s harmonijo 4-glasja in mehkobo slovenskega melosa. Živela bo, dokler bomo obstajali Slovenci. Takšno kulturno… »

Filmske klasike brez najprestižnejšega oskarja

Delo 12.03.2023
Pred letošnjo podelitvijo zlatih kipcev smo izbrali deset filmov, ki niso prejeli oskarja za najboljši film, četudi danes veljajo za nesporne klasike. V nadaljevanju preberite: V ponedeljek zgodaj zjutraj po slovenskem času bomo izvedeli, kdo so… »

Tako osupljiv dosežek, da "ne bo presežen še sto let"

SiolNET 12.03.2023
Češka atletska legenda Jarmila Kratochvilova je lastnica najstarejšega svetovnega rekorda v atletiki. Njen rekordni čas 1:53,28 s teka na 800 metrov iz Münchna leta 1983 bo 26. julija letos praznoval okroglih 40 let. Danes 72-letna nekdanja atletinja… »

Kot da ni imel težav s poškodbo, Poljakinja je neverjetna

SiolNET 12.03.2023
Carlos Alcaraz, španski teniški igralec, je na turnirju v Indian Wellsu navdušil ljubitelje tenisa, potem ko je brez težav odpravil Avstralca Thanasija Kokkinakisa. Poljakinja Iga Swiatwk pa se je poigrala z Američanko. Carlos Alcaraz se je po dveh… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem