Arhiv novic 12.03.2023

Z vadbo Dihamo z naravo do notranjega miru in zdrave hrbtenice

Domžalec 12.03.2023
V sodobnem času smo ljudje zelo zaposleni s številnimi opravili, kar nas izčrpava. Na delovnem mestu pogosto zavzemamo nenaravno prisilno sedečo držo ter izvajamo ponavljajoče gibe, kar lahko vodi k obrabam sklepov in bolečinam v hrbtenici. Pogosto… »

Nagelj

Delo 12.03.2023
V tiskani in spletni izdaji Dela skupaj z ZRC SAZU soustvarjamo besede tedna. Ta teden smo izbrali besedo Nagelj. Namesto rože enako plačilo sporoča grafit nasproti sodne palače v Ljubljani. V štirih besedah odlično ubesedi zadrego, ki jo začutimo… »

Starša sta jo preganjala s smučišča

Delo 12.03.2023
Nova smučarska rekorderka rada pleše in brenka na kitaro, obožuje testenine in s svojim fantom Aleksandrom Aamodtom Kildejem živi v Innsbrucku. V nadaljevanju preberite: Michaela Shiffrin je po številu zmag na tekmah svetovnega pokala v alpskem… »

Dvajseta so nova štirideseta

Delo 12.03.2023
Na koncu smo isti, osli in ljudje. Vsi potrebujemo svoj korenček na koncu palice, četudi vemo, da je na njem nekaj tantalskega. Priznam, na (pretirano zavzete) rekreativne športnike v srednjih letih sem dolgo gledal zviška. Kot udeležencu evropskega… »

(Nedeljski dnevnik) Parkiranje ladje je kot akcijski film

Dnevnik 12.03.2023
Dan s pomorskimi piloti, ki pomagajo poveljnikom, da ladjo varno pripeljejo do priveza v koprskem pristanišču Konec leta 1958 je v povsem novo koprsko pristanišče priplula prva ladja Gorica. Prisotnim je s tega slovesnega dogodka ostalo v spominu tudi… »

Ministrstvo za zdravje napoveduje skrajševanje čakalnih dob pri ortodontih

RTV Slovenija 12.03.2023
Na ministrstvu za zdravje so se odzvali na predloge za izboljšanje razmer v ortodontiji, kjer so dolge čakalne dobe. Ortodontija je še eno od področij, ki bo del širše zdravstvene reforme in drugih sistemskih sprememb, so poudarili na ministrstvu… »

V neurju v Kaliforniji popustil nasip, najmanj dva mrtva

RTV Slovenija 12.03.2023
V silovitem neurju, ki v zadnjih dneh divja na severu ameriške zvezne države Kalifornija, je ponoči v okrožju Monterey popustil nasip, pri čemer sta umrla najmanj dva človeka. Pristojne službe so prebivalce sredi noči opozorile, da morajo nemudoma… »

Kako zveni književnost – kot odzven 8. marca, Gregorjevega, Karla Gjellerupa in Kristine Šuler

RTV Slovenija 12.03.2023
Slovenski liberalci, ki so se imenovali naprednjake, seveda o ženskem vprašanju niso hoteli ničesar slišati. Ženska bodi dobra mati in gospodinja, pa bo najlepše rešeno žensko vprašanje. Osmi marec je mednarodni dan žensk. Ta dan je posebej… »

V Šentrupertu nadomestne volitve

Nova 24TV 12.03.2023
Šentrupert (foto: arhiv občine) V delu občine Šentrupert bodo danes potekale nadomestne volitve občinskega svetnika. Izvolitvi morajo svetnika, ki bo v občinskem svetu nadomestil Tomaža Ramovša, ki je bil izvoljen tako za občinskega svetnika kot… »

V soboto zvečer je prišlo do ropa trgovine v centru Ljubljane

Nova 24TV 12.03.2023
Fotografija je simbolna (Foto: Twitter) V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1402 klica, 379 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 120 nanašalo na kriminaliteto, 103 na javni red in mir ter 104… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem