Arhiv novic 12.03.2023

Znani vsi nastopajoči na Evroviziji: za konec še nekdanja zmagovalka

RTV Slovenija 12.03.2023
Na švedskem izboru za pesem Evrovizije je s pesmijo Tattoo zmagala Loreen, ki ji evrovizijska slava nikakor ni tuja. S konkurenco je namreč pometla pred desetletjem, takrat s skladbo Euphoria. S švedskim izborom so znani tudi vsi nastopajoči… »

20 let od atentata na Zorana Đinđića: "Njegova Srbija je pokala od optimizma, danes je apatična"

RTV Slovenija 12.03.2023
"Zoran Đinđić je imel to sposobnost, da je gledal naprej, danes pa so politiki brez kakršne koli vizije, razmišljajo le o zmagi na volitvah. Njegova Srbija je pokala od optimizma, danes je izgorela in potonila v apatijo," pravi novinar Boško… »

Neverjeten razlog hudega verižnega trčenja 42 vozil

Zurnal24 12.03.2023
Policija dogodek še preiskuje, upravljalec avtoceste medtem podal podrobnosti nesreče. Avtocesta M1 pri Budimpešti je včeraj popoldne izgledala kot prizorišče grozljivke; kot smo poročali, prišlo je do hudega verižnega trčenja, v katerega je… »

Vremenoslovci prižgali alarm

Zurnal24 12.03.2023
Izdana sta rdeči in oranžni alarm. Prognostiki Državnega hidrometeorološkega zavoda na sosednjem Hrvaškem so za današnji dan izdali rdeči in oranžni alarm zaradi močnega vetra. Rdeče opozorilo so prižgali na območje Velebitskega kanala in to… »

Kako napeto! Oba slovenska pokalna zmagovalca odločil šele peti niz

Zurnal24 12.03.2023
ACH Volleyju 14. pokalna lovorika, Mariborčankam 19. Odbojkarji ACH Volleyja so v Velenju osvojili 14. pokalno lovoriko. V izenačenem in dolgem finalu so s 3:2 (-24, 22, 23, -22, 10) premagali Calcit Volley. Na živčnem obračunu so se Kamničani… »

Zaradi pomanjkanja kadra je v domovih za starejše praznih 700 postelj

RTV Slovenija 12.03.2023
Na skupnosti socialnih zavodov že nekaj let opozarjajo, da v domovih za starejše katastrofalno primanjkuje kadrov. Zaposleni so preobremenjeni, to je tudi eden od razlogov, da odhajajo v druge panoge, kar pa še dodatno poglablja kadrovsko krizo. Vse… »

Brezposelni keramičar Josip iz pušice ukradel slabih 20 evrov, grozi mu 9 mesecev zapora

Necenzurirano 12.03.2023
54-letni Josip se je na sodišču znašel zaradi kraje 150 kun (19,90 evra) iz pušice v cerkvi sv. Antona Padovanskega v Vinkovcih na Hrvaškem. Tožilstvo zaradi kraje za Josipa zahteva devet mesecev zaporne kazni, poroča hrvaški portal Danica.hr. V… »

Matevž Lenarčič: Človeški pohlep je izvir vsega zla

Delo 12.03.2023
Kritični okoljevarstvenik svoje podvige in stališča predstavlja na festivalu dokumentarnega filma v Ljubljani z dokumentarcem Temni pokrov sveta. V članku preberite: »Stare generacije, ki jim je pohlep zameglil um, bodo slej ko prej izumrle in… »

Tomaž Domicelj se je za to nevšečnost zbranim opravičil

Zurnal24 12.03.2023
Dokazal, da je pravi kavalir. Eden naših najbolj znanih kantavtorjev, Tomaž Domicelj, je nedavno pokazal, da je človek lepih navad. S svojo srčno izbranko se je namreč mudil v eni od ljubljanskih trgovini s tehnično opremo. Kaj točno je kupoval… »

V avtobusih še vedno pripetih malo potnikov

Gorenjski glas 12.03.2023
»Ob vsakem trku avtobusa se nezavarovani potniki lahko poškodujejo. Varnostni pas je namenjen ravno temu, da potnika zadrži na sedežu, da se izogne telesnim poškodbam,« pojasnjuje Simon Sušanj, inšpektor za promet na Policijski upravi Kranj. Kranj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem