Arhiv novic 12.03.2023

10 AVTOMOBILOV, KI JE V FEBRUARJU IZGUBILO NAJVEČ VREDNOSTI: Je na seznamu tudi vaš 'jekleni konjiček'?

Regional 12.03.2023
Pri nakupu avtomobila je poleg goriva in zavarovanja pomemben tudi strošek, ki nastane zaradi razlike med ceno nakupa in ceno prodaje. Ta razlika je običajno največji strošek lastništva in lahko preseže stroške goriva in zavarovanja skupaj. Pri… »

Oče in hči, Miha in Travica

Gorenjski glas 12.03.2023
V sredo so v kamniški Galeriji Miha Maleš odprli razstavo Oče in hči – Miha Maleš in Travica Maleš Grešak, ki prinaša intimen vpogled v življenje slikarja in vsestranskega umetnika, ki oživi tudi skozi pripoved njegove hčere. Razstava v… »

Presenetljivo življenje

Gorenjski glas 12.03.2023
»Na vse te naravne danosti pa tudi v Sloveniji prežijo vse tegobe današnjega sveta, ki jih je večinoma zakrivil človek. Tujerodne vrste, še posebej invazivne, so postale naša realnost, s katero se soočamo. Rastline, kot so žlezava nedotika in… »

Posledice stavk: mesto ljubezni v smeteh

RTV Slovenija 12.03.2023
Množični protesti in stavke v francoski prestolnici proti pokojninski reformi puščajo tudi neželene posledice. Onemogočeno je delovanje služb za odvoz smeti, zato so pariške ulice te dni prepolne črnih plastičnih vreč, ki čakajo na odvoz. Tudi… »

DUHOVNIK, KI NAVDUŠUJE NA DRUŽBENIH OMREŽJIH: Kako tudi ne bi, saj je vse prej kot običajen (FOTO, VIDEO)

Regional 12.03.2023
Oskar Arngården je mlad in moderen duhovnik, ki na Švedskem predstavlja evangeličansko-luteransko cerkev. Kljub svoji mladosti uživa velik ugled v cerkvenih krogih ter med širšo javnostjo. Duhovniško poslanstvo ga veseli, vendar se ne želi odreči… »

(Nedeljski dnevnik) Srečanje, na katero bi bilo moškim nerodno priti

Dnevnik 12.03.2023
Na Šentviški planoti, ujeti med dolino Idrijce in Baško grapo, tam, kjer se je rojeval tolminski punt, je ženske tako kot povsod drugod oblikovalo življenje. Včasih bolj na trdo, včasih nežneje. Pred letošnjim 8. marcem so se prvič zbrale na… »

Srhljive podrobnosti: to se je zgodilo s truplom slovitega skakalca

Zurnal24 12.03.2023
Na dan so pricurljale prve podrobnosti o smrti Antonina Hajeka. V petek je športni svet pretresla tragična novica o smrti nekdanjega češkega smučarskega skakalca Antonina Hajeka, potem ko je bil pogrešan več mesecev. Češki rekorder, ki je leta… »

Policistu rekel, da so tudi "ovce pametnejše". To je sledilo.

Zurnal24 12.03.2023
Na sodišču so ga spoznali za krivega. 51-letni Slavonec je bil na sodišču obsojen za dejanje z 22. oktobra lani. Takrat je v ugovoru policistu napisal, da so tudi "ovce pametnejše od njega". Sodišče je ocenilo, da je moški z omalovaževanjem in… »

Morantova divja noč v striptiz klubu: 'Toliko denarja, da bi rabili grablje'

24ur 12.03.2023
V javnost so pricurljale fotografije divje noči, ki si jo je NBA zvezdnik Ja Morant privoščil v striptiz klubu v Denverju. Košarkar je po poročanju virov za napitnino zapravil slabih 50 tisoč evrov in tla popolnoma zakril z bankovci. "Potrebovali bi… »

KOPRSKA AGORA: Lokalpatriotizem – kaj je to?

Regional 12.03.2023
Organizatorji, Inštitut za jezikoslovne študije ZRS Koper, Slavistično društvo Koper, Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Kulturno in športno društvo Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper in Društvo mladih Italijanske narodne skupnosti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem