Arhiv novic 12.03.2023

Trenutek, ko je vlak silovito trčil v šolski avtobus

24ur 12.03.2023
Brazilski sestrični, stari 11 in 15 let, sta umrli v tragični prometni nesreči na jugu države, ko je vlak trčil v njun šolski avtobus. Še 27 sopotnikov je ranjenih, šest je v kritičnem stanju. Šofer avtobusa, ki je januarja ostal brez… »

Na berlinskih bazenih bodo ženske lahko odvrgle modrčke

24ur 12.03.2023
Mestne oblasti v Berlinu so sporočile, da bo ženskam v javnih bazenih kmalu dovoljeno plavati in se sončiti zgoraj brez, če bodo tako želele. Mnogi so ukrep pozdravili kot korak naprej k enakosti spolov, poteza je tudi v skladu z dolgoletno nemško… »

Ali se bodo mleko in mlečni izdelki zaradi upada povpraševanja pocenili?

RTV Slovenija 12.03.2023
Povpraševanje po mleku in mlečnih izdelkih zadnjih nekaj mesecev upada. Odkupna cena mleka, ki je od leta 2021 naraščala zaradi dražjih energentov in repromateriala, bi se lahko po nekaterih ocenah v prihodnjih mesecih znižala za približno 15… »

Objem Žana Kranjca s trenerjem potrdil dobro voljo

Delo 12.03.2023
Švicarski as Marco Odermatt v obeh veleslalomih nepremagljiv, naš adut najprej 5., v nedeljo pa 4. V nadaljevanju preberite: Pokal Vitranc je po razmerah na progi in obisku gledalcev celo presegel pričakovanja. Kako je tekmo videl Žan Kranjec in kako… »

Mzungu je tisti tekač, ki prvi omaga

Delo 12.03.2023
Za številne Kenijce je atletski uspeh edini možni izhod iz revščine, toda v Itenu, domovanju prvakov, je konkurenca izostrena kot nikjer drugje na svetu. V nadaljevanju preberite: Vsako leto se na desetine Kenijcev preseli v mestece na vzhodu države… »

Umetnost resničnosti: Onkraj opazovanja. Festival dokumentarnega filma v Solunu.

RTV Slovenija 12.03.2023
V Solunu pravkar poteka 25. Festival dokumentarnega filma – Thessalonici Docs. Poudarek letošnjega festivala z naslovom Umetnost resničnosti: Onkraj opazovanja je na observacijskih dokumentarcih. Na enem izmed največjih festivalov dokumentarnega… »

Po 70 letih gepardi znova v indijski divjini

RTV Slovenija 12.03.2023
V Indiji so v divjino izpustili dva geparda iz Namibije v želji, da to vrsto znova naselijo v državi. Po tem, ko so gepardi pred 70 leti v Indiji izumrli, sta Obaan in Asha po karanteni v narodnem parku Kuno postala prva v naravi živeča primerka… »

TOP 15 NAJBOLJ PRIVLAČNIH NARODOV: Umetna inteligenca pokaže, kako izgledajo najlepši državljani in državljanke (FOTO)

Regional 12.03.2023
Za ustvarjanje ocen je bilo analiziranih na tisoče objav na Redditu. Indija je po analizi podjetja Pour Moi zasedla prvo mesto, umetna inteligenca pa je pokazala, kako naj bi najlepši Indijec in najlepša Indijka izgledala. Italijani so se uvrstili na… »

Skrajni čas za spremembe: šolsko okolje vse bolj reproducira neenakosti

24ur 12.03.2023
Borut je priden in pameten deček, ki obiskuje četrti razred osnovne šole. Njegova mamica je za šest evrov presegla cenzus za subvencionirano prehrano in doplačilo šolskih dejavnosti, ki mu jih s svojim nizkim dohodkom sama ne more poplačati. Urška… »

Na takšno vreme se morate pripraviti

Zurnal24 12.03.2023
V prihodnjih dneh nas čaka pestro vremensko dogajanje. Pogosti prehodi vremenskih front bodo tisti, ki bodo mešali štrene, ko govorimo o vremenskem dogajanju v drugi polovici marca. Vremenski portal Ciklon napoveduje, da so pred nami obdobja razmeroma… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem