Arhiv novic 12.03.2023

Bomo kmalu kupovali veganske avtomobile?

Zurnal24 12.03.2023
Iz avtomobilov vse bolj izginjajo materiali živalskega izvora. Proizvajalci in kupci iščejo predvsem alternative za živalsko usnje. Alternative za živalsko usnje imajo različna imena, kakršna so dinamica, nordico, sensatec, artico, suedecloth… »

Napovedi za 2023: “V zgolj letu dni smo od rekordnega optimizma prešli k rekordnemu pesimizmu”

Nova 24TV 12.03.2023
Predstavitev rezultatov raziskave družbe PricewaterhouseCoopers (PwC) med vodilnimi gospodarstveniki v svetu in Sloveniji o razpoloženju v gospodarstvu. (foto: sta) Slovenski direktorji so izrazito pesimistični glede prihodnosti, je pokazala zadnja… »

Policija objavila posnetek aretacije domnevnih morilcev črnogorskega Escobarja

24ur 12.03.2023
Srbsko notranje ministrstvo je objavilo videposnetek aretacije dveh moških, ki sta osumljena umora moškega, poznanega z vzdevkom "Ranko Escobar", po rodu iz Črne gore. 28-letnika in 26-letnika so odpeljali v pripor, kjer čakata na zaslišanje pred… »

Zakaj samec krastače sedi ob cesti? Čaka samico (ali prostovoljca), da ga odnese na drugo stran

Necenzurirano 12.03.2023
Če se te dni zvečer peljete po Večni poti mimo živalskega vrta v Ljubljani, lahko opazite skupinico ljudi v odsevnih jopičih, ki s svetilkami in vedri prečesavajo rob cestišča, zavarovan z nekaj deset centimetri visoko zeleno ograjo. To so… »

Preskočila je raso in spol

Delo 12.03.2023
Zmaga Alice Coachman na prvih olimpijskih igrah po drugi vojni v Londonu je bila zgodovinska za temnopolte športnice. V nadaljevanju preberite: Američanka Alice Coachman je prva temnopolta dobitnica zlate olimpijske medalje, če zaradi druge svetovne… »

Norvežani odrekli podporo Gianniju Infantinu

Delo 12.03.2023
Predsednica norveške nogometne zveze Lise Klaveness je napovedala, da zveza ne bo podprla Giannija Infantina na prihajajočem volilnem kongresu Fife. Švicar Gianni Infantino bo sicer edini kandidat za predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) na 73… »

Preizkusili in ocenili 50 letnih pnevmatik

RTV Slovenija 12.03.2023
AMZS-jev test je znova pokazal, da pri pnevmatikah ne gre varčevati. Razlika 100 evrov med najslabšim in najboljšim kompletom pnevmatik lahko odloča med življenjem in smrtjo. Zakonodaja določa, da lahko vozniki 15. marca, če vremenske razmere to… »

S tem je Trkaja hčerka zelo presenetila

Zurnal24 12.03.2023
Morda se mu bo kmalu pridružila tudi za mikrofonom. Raper Rok Terkaj, bolj znan pod umetniškim imenom Trkaj, je naravnost očaran in presenečen nad svojo sedemletnico. Kot kaže, je hčerka Tara po njem dobila smisel za glasbo ter tudi za rime… »

Gorenjske zime na Zanzibarju ne pogreša

Dnevnik 12.03.2023
Slovenka si je domovanje uredila na Zanzibarju, kamor se je preselila iz Medvod in kjer se z možem ukvarjata s turizmom. Zase Valentina Triler pravi, da je ptica selivka, zato so potovanja od nekdaj njena stalnica. Pomemben razlog za selitev v Afriko je… »

Shakirin sin Milan je napovedal svetovno uspešnico z Bizarrapom

RTV Slovenija 12.03.2023
Shakira je ljubezensko razočaranje spremenila v neverjeten uspeh. Izredna uspešnica v tandemu z didžejem Bizarrapom, Bzrp music sessions Vol. 53 je podrla štirinajst svetovnih rekordov, postala svetovna številka ena in himna številnih žensk po… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem