Arhiv novic 12.03.2023

Protesti po železniški nesreči ne pojenjajo

Delo 12.03.2023
Vlada premierja Kiriakosa Micotakisa, ki si prizadeva za ponovno izvolitev na bližnjih volitvah, je vzrok za nesrečo pripisala človeški napaki. V Grčiji se je danes znova zbralo na tisoče ljudi, ki so izrazili svojo jezo in razočaranje nad oblastmi… »

Real kot oškodovana stranka v procesu proti Barceloni

Dnevnik 12.03.2023
Real Madrid bo sodeloval v procesu, ki se bo začel proti Barceloni, kot oškodovana stranka, je sporočil klub iz španske prestolnice. Špansko tožilstvo je v petek nogometni klub Barcelono obtožilo korupcije zaradi izplačil podjetju nekdanjega… »

V zadnjem trenutku odpovedali polet prve rakete, izdelane s tiskom 3D

Delo 12.03.2023
Po navedbah lastnikov gre za doslej največji predmet, izdelan s to tehnologijo. Z ameriškega vesoljskega izstrelišča Cape Canaveral na Floridi bi morali ta konec tedna izstreliti prvo raketo na svetu, izdelano s tehnologijo tiska 3D. Kot poroča… »

Na BBC kaos po sporu z Linekerjem zaradi njegove kritike vlade

SiolNET 12.03.2023
Poročanje britanske radiotelevizije BBC o nogometu je danes zaradi spora z nekdanjim nogometašem Garyjem Linekerjem močno omejeno, saj so v bran nogometašu stopili tudi drugi novinarji in komentatorji. Premier Rishi Sunak je izrazil upanje, da bo spor… »

ČEZ DAN TEMPERATURE PROTI 20 STOPINJ CELZIJA: Prihaja nova pošiljka padavin

Regional 12.03.2023
Ponoči bo deloma jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju okoli 5 stopinj Celzija. V ponedeljek bo dokaj sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Krepil se bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob… »

V ZDA odsvetujejo potovanja v Mehiko in predlagajo celo vojaško posredovanje proti kartelom

RTV Slovenija 12.03.2023
Oblasti v Teksasu so opozorile ameriške državljane pred potovanji v sosednjo Mehiko med spomladanskimi počitnicami zaradi varnostne grožnje, ki jo predstavljajo mamilarski karteli. Teksaški urad za javno varnost je izdal opozorilo, potem ko so bili… »

Roglič zmagovalec dirke od Tirenskega do Jadranskega morja

24ur 12.03.2023
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je skupni zmagovalec dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Pot do uspeha je med obema morjema tlakoval s tremi zaporednimi zmagami na prejšnjih etapah. V zadnji, sprinterski v okolici San… »

Druženje otrok in staršev skupine Žabice iz Vrtca Palček na predvečer gregorjevega

Domžalec 12.03.2023
Spust gregorčkov je organiziralo tudi Turistično društvo Jarše – Rodica. Na pobudo njihovega aktivnega člana g. Nika Svetlina, smo se v skupini Žabice iz vrtca Palček odločili, da otroke skupaj s starši povabimo na prijetno popoldansko… »

20 EVROV VEČ MESEČNO SAMO ZA VRTEC: "Rezerv ni," pravi ajdovski župan

Regional 12.03.2023
Otroški vrtec Ajdovščina bo po sklepu ajdovskega občinskega sveta zvišal cene programov, predvidoma s 1. aprilom. V povprečju bodo cene višje za 13 odstotkov. Ker dva oddelka vrtca delujeta tudi v Občini Vipava, morajo tak sklep sprejeti še… »

Marija Zidar: "Polje dokumentarnega filma je feminizirano, ker je slabše plačano"

RTV Slovenija 12.03.2023
Na Festivalu dokumentarnega filma (FDF) v Cankarjevem domu (CD) je v sodelovanju z revijo Dialogi potekala okrogla miza o slovenskem dokumentarnem filmu, na kateri so sodelovale Majda Širca, Maja Weiss in Marija Zidar. Pogovor je vodil filmski publicist… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem