Arhiv novic 12.03.2023

[Video] Romana Tomc prizemljila Jovevo v soočenju o medijih

Nova 24TV 12.03.2023
Evroposlanki Irena Joveva in Romana Tomc v studiu N1 o bruseljski konferenci o medijih v Sloveniji. (Foto: posnetek zaslona) V EP je potekala razprava Medijska svoboda v EU. Kot odziv na dogodek so v studiu N1 pripravili soočenje Tomčeve (SDS) in… »

Rusi na Vugledar s strelivom z zažigalnim učinkom?

24ur 12.03.2023
Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek iz Ukrajine, ki kaže na to, da v mestu Vugledar Rusi uporabljajo strelivo z zažigalnim učinkom. Rusija naj bi sicer omenjeno orožje že uporabila. Družbeno omrežje Twitter je preplavil posnetek, ki… »

CNN Bled uvrstil med 25 najlepših krajev sveta #video

SiolNET 12.03.2023
Bled, ki je eden najbolj opevanih krajev v državi, spada med najlepše destinacije, ne zgolj slovenske, temveč tudi svetovne. Ta teden so slovenske naravne lepote navduševale v vplivnih tujih medijih, kot so Forbes, Travel and Leisure in CNN. Zadnji je… »

“Okoljevarstveniki” si manejo roke: To so zaslužkarji s svetovalnimi in avtorskimi pogodbami

Nova 24TV 12.03.2023
Okoljski minister Uroš Brežan (foto: sta) Kljub številnim strokovnjakom in visoko usposobljenim javnim uslužbencem na ministrstvih, se ti prepogosto poslužujejo, tako kot ministrstvo za okolje, ki se po novem imenuje ministrstvo za naravne vire in… »

Ob Robertu Golobu se Josip Broz obrača v grobu

Nova 24TV 12.03.2023
Odgovorni urednik portala Spletni časopis Peter Jančič. Ustavne sodnike je naš premier Robert Golob ta teden javno pozval, naj mu že omogočijo čistko vrha RTVS, da mu ne bo več treba poslušati vprašanj, zakaj je nakazal 103.000 evrov podjetju… »

Nov rekord: Čeh je na Grobniku odpeljal sanjski krog

SiolNET 12.03.2023
Karel Hanika, motociklist vztrajnostne ekipe Yamaha Racing Team iz Avstrije, je včeraj na Grobniku dosegel nov absolutni rekord kroga za motocikliste. Lamborghinijev dirkalnik je bil pred meseci še sedem sekund hitrejši. Pred desetletjem je vozil v Red… »

Strah pred širjenjem ameriške bančne krize

Delo 12.03.2023
Finančno ministrstvo skupaj s centralno banko in korporacijo FDIC za zavarovanje depozitov vseh varčevalcev propadle Silicon Valley Bank. Ameriška finančna ministrica Janet Yellen je v televizijskem nastopu zavrnila reševanje kalifornijske banke… »

Financiranje Inštituta Levice 8. marec dobiva nove razsežnosti

Nova 24TV 12.03.2023
Nika Kovač. (Foto: sta) Počasi bomo le ugotovili, kdo vse so radodarni tuji dobrotniki Inštituta 8. marec. Če se je v preteklosti govorilo o Obamovi fundaciji, tokrat razkrivamo fundacijo Guerrilla Foundation, ki je leta 2021 različnim “gverilskim… »

Poslanci SDS na obisku Dolenjske

Nova 24TV 12.03.2023
Janez Janša (Foto: Polona Avanzo) Poslanci Slovenske demokratske stranke bodo v ponedeljek na delovnem obisku na Dolenjskem. Namen obiska je srečanje z župani v regiji in seznanitev z gospodarskimi in socialnimi izzivi regije. Med drugim se bo… »

Golobu naklonjeno vodenje policije

Nova 24TV 12.03.2023
Dr. Vinko Gorenak V prejšnjem komentarju (“Habemus” Boštjana Poklukarja) v reviji, ki jo prav zdaj berete, sem še pred izvolitvijo Boštjana Poklukarja za notranjega ministra v državnem zboru napovedal njegovo izvolitev. Napovedal sem tudi, da bo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem