Arhiv novic 12.03.2023

700 tisoč migrantov v Libiji čaka na priložnost, da gredo na pot proti Italiji

Nova 24TV 12.03.2023
Migranti v Italiji (foto: epa) Poslanec vladajoče stranke v Italiji Tomaso Foti je včeraj dejal, da je po podatkih italijanske obveščevalne službe v Libiji približno 685.000 migrantov, ki čakajo na priložnost, da se odpravijo po mediteranski poti… »

»Začeli smo sprejemati korupcijo na vseh nivojih delovanja naše države«

Mladina 12.03.2023
IZJAVA DNEVA. "Veliki večini je pomen besede integriteta povsem nepoznan, kaj šele korporativna integriteta. V družbah, kjer vlada visoka stopnja integritete, ne poznajo politične in sistemske korupcije, ne obstajajo dvojna merila in dvojna morala… »

Golob / »2000 zdravnikov je plačanih bolje od mene, pa zato ne razmišljam, da bi odstopil«

Mladina 12.03.2023
Slovenski premier je dejal da bo morala plačna reforma pripeljati do tega, da bomo vsi plačani "tako, kot je potrebno" in "po učinku". Ta sistem pa ne bo vzpostavljen čez noč oziroma "zagotovo ne do 1. aprila". Slovenija nima izbire, ali se bo reform… »

»Tekmovalni sistem, ki zdaj vlada v šolah, ne vodi nikamor«

Mladina 12.03.2023
IZJAVA DNEVA. "Tekmovalni sistem, ki zdaj vlada v šolah na vseh ravneh, ta famozni tek za točkami, ne vodi nikamor. V šolah imamo dovolj prostora, vpis je treba sprostiti, pristojni pa naj razmislijo, kako to storiti. Zdaj imamo v šolah nekakšen… »

Freedom House / Slovenija napredovala na področju pravic in svoboščin

Mladina 12.03.2023
V poročilu o Sloveniji Freedom House kot pomembnejše dogodke, ki so se zgodili v letu 2022, navaja poraz stranke SDS Janeza Janše na aprilskih volitvah in izvolitev Roberta Goloba za premierja. Ameriška nevladna organizacija Freedom House, ki ocenjuje… »

Tudi slovenska vlada svojim uslužbencem odsvetuje uporabo TikToka

Mladina 12.03.2023
Vladni urad za informacijsko varnost vsem državnim uslužbencem priporoča, da na službenih mobilnih napravah ne uporabljajo aplikacije TikTok. Vladni urad za informacijsko varnost vsem državnim uslužbencem priporoča, da na službenih mobilnih… »

Janša: Izjava Kumra o NEK 2 je za kazenski pregon in odškodninsko odgovornost vlade

Nova 24TV 12.03.2023
Minister Bojan Kumer. (Foto: sta) “Zamik NEK 2 bo (do tega trenutka!) največja katastrofa mandata. Izposoditi si ves ta denar, dvigniti davke in na koncu ne urediti niti osnovne energetske infrastrukture, bo spomenik nesposobnosti socialistične… »

Hrvati po uvedbi evra v slovenske trgovine: 'Prihranim vsaj 20 odstotkov'

24ur 12.03.2023
Po uvedbi evra se Hrvati soočajo z visokimi cenami hrane in storitev. Številni, še posebej tisti, ki živijo ob meji, se zato po nakupih raje odpravijo v sosednjo Slovenijo. Prihranim lahko najmanj 20 odstotkov, pravi eden od hrvaških kupcev, ki ga je… »

Trk s kolesarjem, ki ni vozil ob robu cestišča, kdo je kriv?

Zurnal24 12.03.2023
Na cestah bo spet več kolesarjev. Kaj, če pride do trka s kolesarjem, ki je kršil cestnoprometne predpise, na primer ni vozil izrazito ob robu cestišča? Saša Despot V naši novi rubriki pravni strokovnjak mag. Boštjan J. Turk odgovarja na vaše… »

Boca in River ne moreta ujeti Vombergarja, kje se je »izgubil« Šporar?

Delo 12.03.2023
Slovenski napadalec Andres Vombergar še naprej blesti v Argentini. Skrbijo težave Andraža Šporarja, ki ni odigral zadnje tekme Panathinaikosa. V nadaljevanju preberite: Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek bo v torek na Brdu pri… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem