Arhiv novic 12.03.2023

»Skrbi me, da bi ljudje postali zlobni, da bi nas močni demagogi silili v ubijanje«

Necenzurirano 12.03.2023
Rok Terkaj - Trkaj je trenutno na turneji z Repki, interaktivno glasbeno predstavo za otroke, ki jo je zasnoval skupaj z Igorjem Saksido po njuni istoimenski knjigi. Raper, diplomirani teolog, umetnik, motivator in oče, ki je pravkar dopolnil 40 let, rad… »

Bliža se najdaljša noč v Hollywoodu

Delo 12.03.2023
Stavnice in druge nagrade največji izplen napovedujejo filmu Vse povsod naenkrat. V zadnjih dneh pred 95. podelitvijo oskarjev osrednje vprašanje ni bilo le, kateri bodo zmagovalni filmi, ampak tudi, kako bodo prireditelji preprečili, da se ne bi… »

Na območju Kranjske Gore in Kranja državljanke Romunije pobirajo prostovoljne prispevke brez ustreznih dovoljenj

Gorenjski utrip 12.03.2023
Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 226 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 90. Na območju Kranja so policisti v soboto dopoldne obravnavali tatvino katalizatorja s parkiranega… »

Lula v strahu pred ponovitvijo povolilnih izgredov brzda vojsko

RTV Slovenija 12.03.2023
Ko so podporniki poraženega brazilskega predsednika Jaira Bolsonara januarja vdrli v vladna poslopja, da bi preprečili ustoličenje Lule, so številni vojaki stali križemrok, ko so protestniki razbijali okna, urinirali v uradih in uničevali umetniška… »

Evrovizijsko tekmovanje tokrat premierno tudi za knjige: katera bo nominirana med slovenskimi?

RTV Slovenija 12.03.2023
Literarni festival Hay je sklenil posebno sodelovanje z organizatorji izbora Evrovizije, v okviru katerega bodo proslavili najboljše knjige iz držav, ki se podajajo na evrovizijsko glasbeno tekmovanje. Prijave za najboljše knjige prepuščajo javnosti… »

Skladba iz kultne serije skoraj uničila zasedbo, ki jo je napisala

RTV Slovenija 12.03.2023
Neverjeten uspeh serije Friends in posledično skladbe I'll Be There For You je skoraj uničil dvojec The Rembrandts, ki se ni znal spopasti z morebitnimi očitki oboževalcev in strahom, da bo znana pesem edino, kar ju bo definiralo do konca kariere… »

Jorgić uspešno začel turnir v Singapurju

Primorske 12.03.2023
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel enega najmočnejših turnirjev v sezoni v Singapurju. V prvem krogu je v OCBC areni zanesljivo ugnal Hrvata Andreja Gaćino s 3:1 (6, -3, 10, 8). Branilec naslova je sicer prvi… »

Taras Ševčenko in njegova Ukrajina

Gorenjski glas 12.03.2023
Nemilo življenje največjega ukrajinskega pesnika. Včeraj je kranjsko društvo likovnikov v galeriji Zveze kulturnih društev Kranj odprlo razstavo o Ševčenku kot pesniku in slikarju. Taras Grigorjevič Ševčenko se je rodil 9. marca 1714 v… »

Ponosni na odlični skakalki in trenerja

Gorenjski glas 12.03.2023
Žiri – Po končanem svetovnem prvenstvu v domači Planici in pred odhodom na nova tekmovanja v svetovnem pokalu so v Nordijskem centru Poclain Žiri pripravili sprejem ženskega dela bronaste ekipe s svetovnega prvenstva v Planici. Tako Nika Križnar… »

Od vojske do zelenega prehoda, vsi želijo (pre)več milijard

Delo 12.03.2023
Kancler Olaf Scholz Nemčiji napoveduje desetletni cikel visoke gospodarske rasti z več stomilijardnimi naročili za gospodarstvo. V nadaljevanju preberite: V nemški koaliciji se še niso uspeli poenotiti, kako bo videti proračun za leto 2024. Ministri… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem