Arhiv novic 12.03.2023

Putin spet posegel po brutalnem orožju

Zurnal24 12.03.2023
Rusi nad Ukrajince z orožjem, ki topi meso. Srditi boji na vzhodu Ukrajine se nadaljujejo. Na spletu se širijo posnetki iz mesta na vzhodu Ukrajine, na katerih je vidno, da so ruske sile spet uporabile zažigalno orožje. Na posnetku je sicer videti… »

Cole Sprouse iskreno o igranju v otroštvu: "To nikoli ni bila moja strast"

RTV Slovenija 12.03.2023
Kakšno je bilo otroštvo zvezdnika, ki so ga prisilili igrati v serijah? Igralec Cole Sprouse je v podkastu Call Her Daddy priznal, da si nikoli ni mogel izbrati, kaj bi v življenju počel, saj so ju z bratom že pri osmih mesecih postavili pred kamere… »

Sto.let.je znanja: sto let od nastanka prvih ljudskih univerz

RTV Slovenija 12.03.2023
Zveza ljudskih univerz Slovenije je ob 100-letnici nastanka prvih ljudskih univerz na Slovenskem izdala monografijo z naslovom Sto.let.je znanja. Z njo želi javnost seznaniti s pomembnim razvojnim korakom, ki so ga naredile ljudske univerze. Kot so… »

Dnevni horoskop za ponedeljek, 13. marca 2023

Zurnal24 12.03.2023
Spontane misli in zaznave bodo stopile v ospredje. Znali se boste usmeriti k pomembnim situacijam, ki vas bodo morda celo prepričale v spremembe. Ugotovite, kje tiči težava, in skušajte ravnati tako, kot bi vi želeli, da ravnajo drugi. Srečo boste… »

FOTO: Zagorela garaža, očividci poročajo o eksploziji

Necenzurirano 12.03.2023
Na kraju požara v Zagrebu so še vedno prisotni gasilci, policisti in tudi bombni tehniki. Opoldne je zagorelo v eni od garaž ob trinadstropni hiši v zagrebškem naselju Ferenščica. Požar so gasilci hitro pogasili, a so ostali na terenu, saj so… »

Ameriške subvencije tudi za evropska vozila

Dnevnik 12.03.2023
Evropski proizvajalci električnih avtomobilov bodo od Washingtona očitno dobili enake subvencije kot ameriški proizvajalci. To je temelj dogovora med Joejem Bidnom in Ursulo von der Leyen, s katerim pa vsa vprašanja glede ameriške državne pomoči za… »

Žlahtna komedija Vse zastonj! Vse zastonj! velika zmagovalka 31. Dnevov komedije

RTV Slovenija 12.03.2023
Za žlahtno komedijantko in komedijanta je žirija Dnevov komedije izbrala Vesno Pernarčič in Jurija Zrneca. Žlahtna režiserka je Ajda Valcl. Žlahtna komedija po izboru žirije je predstava Vse zastonj! Vse zastonj!, po izboru občinstva pa Veliki… »

'Situacija v gospodarstvu je kaotična, nimamo ljudi in delovnih rok'

24ur 12.03.2023
"Razmere so več kot kaotične, ne vem, če je to dovolj močen izraz obupa gospodarstva. Nimamo ljudi, nimamo rok," pravi direktor enega od slovenskih logističnih podjetij. Tudi zato v gospodarstvu pozdravljajo zadnje namere po spremembi zakonov o… »

Kitajske banke so najmočnejše

Delo 12.03.2023
Ko gre za vrednost blagovnih znamk, daje velik in rastoč trg kitajskim velikanom prednost pred ameriškimi. V nadaljevanju preberite: Vrednost blagovne znamke je še eden od načinov, kako lahko med seboj primerjamo globalne bančne velikane. Na lestvici… »

Cene na trgu nepremičnin večinoma poganjajo čustva

Delo 12.03.2023
»Približno pol udeležencev na trgu želi, da bi cene padle, to so tisti, ki kupujejo. Prodajalci si želijo, da bi cene rasle,« pravi Boštjan Udovič. V nadaljevanju preberite: Ko gre za zagotovitev primernega stanovanja vsem, ki ga potrebujejo, bi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem