Arhiv novic 12.03.2023

Borut Ernestl, podžupan Občine Domžale: “Verjamem, da smo na pravi poti”

Domžalec 12.03.2023
Novi domžalski županji mag. Renati Kosec pri delu pomaga tudi podžupan Borut Ernestl, ki to funkcijo opravlja poklicno. Mladost je preživel v Račici pri Zidanem Mostu, ljubezen pa ga je pozneje pripeljala v Domžale, natančneje v Študo, kjer sta si… »

Na ulicah za pravosodje, ne pa za Palestince

Delo 12.03.2023
Protestnikom za ohranitev demokratičnih varovalk v pravosodju so se pridružili vojaški rezervisti. V nadaljevanju preberite: Na ulicah Tel Aviva vsak večer več deset tisoč ljudi – bilo jih je že tudi 200.000 – protestira proti napovedani… »

70 pomladi Zlatka Kaučiča

RTV Slovenija 12.03.2023
Dokumentarni portret jazzista, tolkalista, skladatelja in glasbenega pedagoga, ki je vzgojil številne glasbenike, ki danes ustvarjajo zanimivo avtorsko glasbo brez trendovskih omejitev. Zlatko Kaučič, ki ga je že kot najstnika bolj kot kovinarska… »

Sindikati pričakujejo zakon o plačni reformi

Dnevnik 12.03.2023
Vladna stran naj bi v tem tednu reprezentativnim sindikatom javnega sektorja posredovala predlog zakona, ki bo urejal temelje plačnega sistema javnega sektorja. Kot so se namreč dogovorili na zadnjem srečanju, naj bi sindikati predlog prejeli do 15… »

Policija zanika, da naj bi Janković zaposlil policaja, ki se je spravil na razlaščene kmete

Nova 24TV 12.03.2023
Janez Geč (foto: sta) Državni zbor je na seji 22. novembra 2019 sprejel priporočilo v zvezi z zaščito pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika. Med drugim je priporočil vladi Republike Slovenije, da takoj zagotovi spoštovanje ustavne in… »

Namesto na skrivaj čez mejne prehode, zdaj kar z javnim prevozom

24ur 12.03.2023
Z vstopom Hrvaške v schengensko območje so se precej spremenili tokovi nezakonitih migracij. Namesto prek zelene meje se sedaj v Slovenijo številni na pot odpravijo z vozili, marsikdo prav z vlakom ali avtobusom. In čeprav so naši južni sosedje… »

Pokojnino ženske v povprečju prejemajo 25 let, moški 17 let

RTV Slovenija 12.03.2023
Lani je bilo prejemnikov pokojnin v povprečju malenkost več kot 628 tisoč. Stopnja rasti je bila 0,5-odstotna, ker je ena najnižjih rasti števila upokojencev v zadnjih 30 letih. Lani avgusta je bilo prvič v zgodovini več kot milijon zavarovancev… »

FOTO: V Španiji že več kot 30 stopinj Celzija, polne plaže in prižgane klimatske naprave

Necenzurirano 12.03.2023
Čeprav se zima koledarsko še ni poslovila, so bile španske plaže zaradi visokih temperatur ta konec tedna že polne. V delih Španije so beležili temperaturne rekorde. V Španiji je v teh dneh morje na plaže privabilo na tisoče ljudi, ki so imeli… »

Posli največjega evropskega orožarja Leonarda cvetijo

RTV Slovenija 12.03.2023
Posel podjetij, ki proizvajajo vojaško in obrambno opremo, cveti. To dokazujejo tudi poslovni rezultati enega največjih tovrstnih podjetij na svetu, italijanskega Leonarda, ki se je pohvalil, da se je obseg novih naročil dvignil za več kot petino… »

Latvija pošilja v Kijev vozila, zasežena pijanim voznikom

RTV Slovenija 12.03.2023
Avtomobile, ki jih policija v Latviji zaseže okajenim voznikom, oblasti po novi shemi, zasnovani za pomoč Ukrajini, pošiljajo v Kijev. V sredo je tako iz Rige krenil priklopnik s prvimi osmimi zaseženimi vozili. Gre za prvi konvoj v sklopu programa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem