Arhiv novic 13.03.2023

Severna Koreja iz podmornice v morje izstrelila dve raketi

24ur 13.03.2023
Konec tedna je Severna Koreja iz podmornice ob svoji vzhodni obali izstrelila dve raketi, poročajo državni mediji. Ta teden se namreč začenjajo največje vojaške vaje ZDA in Južne Koreje v zadnjih letih. Ob tem severnokorejska vlada obljublja, da bo… »

Nagrajeni komediji sta doma v Kranju in Ljubljani

Delo 13.03.2023
Nagrajenci strokovne žirije so Vesna Pernarčič, Jurij Zrnec, Ajda Valcl in komedija Prešernovega gledališča Kranj. Padel je zastor 31. festivala Dnevi komedije v Slovenskem ljudskem gledališču Celje. Žlahtna komedija po mnenju strokovne žirije… »

Umrl je japonski nobelovec Kenzaburo Oe, ki se je zavzemal za opustitev jedrske industrije

RTV Slovenija 13.03.2023
V 89. letu se je poslovil Kenzaburo Oe, japonski pisatelj, ki je leta 1994 prejel Nobelovo nagrado za književnost. Njegove poetične romane prežemajo avtobiografske note, otroštvo med japonsko povojno okupacijo in starševstvo invalidnemu sinu… »

V Srbiji zahteva po odstranitvi več kot 300 Mladićevih grafitov

Primorske 13.03.2023
Regionalna mreža nevladnih organizacij Pobuda mladih za človekove pravice (YIHR) je danes od komunalnih služb desetih mest in občin v Srbiji zahtevala odstranitev 308 stenskih poslikav in grafitov, ki poveličujejo bivšega poveljnika vojske bosanskih… »

PRIMORSKA POSLANKA S POZIVOM VLADI: "Visokoleteči cilji turističnih strategij niso združljivi s poniževalnimi poslovnimi…

Regional 13.03.2023
Poslanka SD Meira Hot je v luči domnevno spornih praks zaposlovanja v državnih podjetjih vlado pozvala, da stori vse, da se te prakse prenehajo, in da pripravi novo strategijo upravljanja kapitalskih naložb države, ki bo podjetjem v državni lasti… »

Po nesreči ladje z migranti v Sredozemlju 30 pogrešanih

Primorske 13.03.2023
Potem ko se je v Sredozemlju prevrnila prenatrpana ladja, pogrešajo okoli 30 ljudi, je v nedeljo sporočila italijanska obalna straža. V reševalni akciji, za katero humanitarne organizacije opozarjajo, da je stekla prepočasi, so doslej iz morja… »

Ribiči se obračajo na Evropsko sodišče za človekove pravice

Delo 13.03.2023
Kazni zaradi ribolova v delu morja, ki si ga lastita tako Slovenija kot Hrvaška, so postale pravnomočne in izvršljive. V nadaljevanju preberite: »Na koga naj se obrnemo, če nam hrvaške oblasti zaplenijo plovilo, avto ali kakšno drugo premoženje?«… »

V Kranju nova cestna zapora

Zurnal24 13.03.2023
Mestna občina Kranj (MOK) je z današnjim dnem začela z izvedbo prve faze opornega zidu na Savski cesti. S pripravljalnimi deli bo izvajalec, Euro grad, d. o. o., začel že danes, 13. marca 2023, v sklopu investicije pa bodo zgradili oporni zid v… »

Vreme: Danes delno sončno in zelo toplo, prihaja pooblačitev

Dnevnik 13.03.2023
Danes bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo popoldne več v zahodnih krajih. Krepil se bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija. V torek bo oblačno. V zahodnih krajih bo občasno… »

Čančar ob vrnitvi na parket brez zmage z Denverjem

Delo 13.03.2023
Najkoristnejši igralec lige Nikola Jokić dosegel 27. trojni dvojček. Košarkarji Denver Nuggets, vodilne ekipe zahodne konference, so v domači dvorani gostili Brooklyn Nets in ostali praznih rok. Gostje so na krilih 25 točk Mikala Bridgesa zmagali s… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem