Arhiv novic 13.03.2023

Furs svari, takšno početje lahko pomeni davčno utajo

Zurnal24 13.03.2023
To, kar je za nekoga davčna optimizacija, je za finančno upravo lahko davčna utaja. Finančna uprava RS opozarja državljane k pazljivosti pri odpiranju podjetij v Bosni in Hercegovini (BiH). "Posameznik, ki se odloči za odprtje podjetja v Bosni in… »

Umrl je legendarni Melesio #foto

SiolNET 13.03.2023
Kot poročajo mehiški mediji, je v 98. letu starosti umrl mehiški igralec Ignacio Lopez Tarso, ki smo ga najbolj poznali po vlogi tepčka Melesia v telenoveli Esmeralda. Svoj 98. rojstni dan je praznoval januarja letos, po poročanju mehiških medijev… »

Največ vprašanih bi volilo Gibanje Svoboda, sledi SDS

SiolNET 13.03.2023
V marčevski anketi, ki jo je za časnik Delo izvedla Mediana, je delež tistih, ki delo vlade ocenjujejo kot negativno ali zelo negativno, prvič presegel delež tistih, ki njeno delo ocenjujejo kot pozitivno in zelo pozitivno. V primerjavi s februarjem… »

Prepoved birmanskih botrov? To pravijo na ljubljanski nadškofiji.

Zurnal24 13.03.2023
V župniji Beltinci so nedavno prepovedali birmanske botre. Se sedaj to obeta tudi v drugih župnijah? Nedavno smo poročali, da so v župniji Beltinci prepovedali birmanske botre. Kot razlog so navedli, da botri ne izpolnjujejo svoje vloge, saj mladega… »

»Obkolitev in zatiranje nista v korist nikogar. Kitajska in ZDA bi morali sodelovati.«

Mladina 13.03.2023
Novi kitajski premier je bil v luči napetih odnosov kritičen do ZDA, a je obenem pozval k sodelovanju med državama. Kitajski ljudski kongres je danes potrdil cilj gospodarske rasti pri približno petih odstotkih, a je novi kitajski premier Li Qiang… »

Žalosten dan za slovensko glasbo: Naš glasbenik dočakal le 41 let

Zurnal24 13.03.2023
Po kratki in težki bolezni se je poslovil dolgoletni član Okroglih muzikantov, Franci Vrbovšek. Ansambel Okrogli Muzikanti je sporočil, da je huda bolezen vzela njihovega dolgoletnega člana Francija Vrbovška. Vsestranski glasbenik, oče dveh otrok… »

Omejili najemanje prek Airbnb

Mladina 13.03.2023
V švicarskem mestu Luzern so prebivalci zglasovali omejitev kratkoročnega najemanja nepremičnin, tudi prek spletne platforme Airbnb, na največ 90 dni v letu. V švicarskem mestu Luzern so v nedeljo izglasovali omejitev kratkoročnega najemanja… »

Dveletni prehodni rok pri vpisu za dijake s poklicno maturo bo veljal za vse javne univerze

RTV Slovenija 13.03.2023
Dijaki z opravljeno poklicno maturo in 5. predmetom se bodo lahko na vse dodiplomske in enovite magistrske študijske programe študijskega leta 23/24 vpisovali pod enakimi pogoji. Ljubljanska univerza spreminja pogoje in podaljšuje rok za vpis za teden… »

Svet izraelskih otrok in mladostnikov, prežet z mislijo na vojsko in vojno, ki ju zavračajo

RTV Slovenija 13.03.2023
V tekmovalnem programu 25. Festivala dokumentarnega filma je tudi dokumentarec Nedolžnost. Izraelski režiser Guy Davidi se skozi film poglobi v življenja mladih v svoji domovini, ki jim država pri 18 letih naloži služenje obveznega vojaškega roka… »

NA DOLINSKI CESTI V KOPRU FANT PRITEGNIL POZORNOST: Čudno se je vedel, policisti odkrili, zakaj

Regional 13.03.2023
Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 137 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 371 klicev. Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi, zasegli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem