Arhiv novic 13.03.2023

V Mariboru vlak trčil v mladoletno osebo, ki se bori za življenje

Necenzurirano 13.03.2023
Tragična nesreča se je pripetila danes popoldne na železniškem mostu v Mariboru v bližini Mlinske ulice. S Policijske postaje Maribor so sporočili, da je danes okoli 17.15 prišlo do hude nesreče na železniških tirih. Na železniškem mostu čez… »

[Video] Pariz: Francoska policija nad nasilne protestnike

Nova 24TV 13.03.2023
Protesti v Franciji (foto: sta) Francoski senat je v soboto zvečer potrdil pokojninsko reformo, proti kateri že več dni potekajo množični protesti. Pristojni odbor bo zdaj pripravil končni predlog novega zakona, o katerem bosta nato glasovala senat… »

Muževič: Kakšno zdravstvo, to je tekoči trak, pa še to slabo dostopen

Zurnal24 13.03.2023
Družinske zdravnike razjezila "strokovno nevzdržna" izjava generalne direktorice Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Po njegovem bi nekateri radi "na vsak način pridobili status zabijalca zadnjega žeblja v krsto javnega osnovnega… »

Predsednik Biden za poostritev bančnih pravil

Delo 13.03.2023
Demokratski prvak s prstom kaže na Trumpovo razveljavitev dela zakonodaje Dodd-Frank, drugi za krizo krivijo inflacijsko politiko minulih let. Po odločitvi ameriških finančnih oblasti za zavarovanje vseh depozitov propadlih bank Silicon Valley Bank in… »

Če se ne naročite, boste lahko čakali več ur

Zurnal24 13.03.2023
Na Upravni enoti Ljubljana vse uporabnike upravnih storitev pozivajo, naj se za obisk na upravni enoti predhodno naročijo. Na Upravni enoti Ljubljana pozivajo k naročanju strank. Prednost imajo namreč naročene stranke, nenaročeni pa morajo počakati… »

Sum mučenja živali: na Koroškem odkrili poginulo govedo

SiolNET 13.03.2023
Uradni veterinar inšpekcije Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v nadzoru na kmetiji v naselju Podgora nad Kotljami odkril osem poginulih glav goveda, zelo slabe higienske razmere v hlevu in več drugih kršitev. Odredil je… »

Podpisali še zadnje pogodbe za 85-milijonske naložbe v lesnopredelovalni panogi

SiolNET 13.03.2023
Slovenija bo sredstva iz načrta za okrevanje in odpornost namenila tudi za naložbe v lesnopredelovalni industriji. Zadnji sklop pogodb o sofinanciranju je gospodarsko ministrstvo podpisalo danes, pričakovati je zagon investicij v skupni višini 85… »

UO Prešernovega sklada še ta mesec o nagradi Svetlani Makarovič

Primorske 13.03.2023
Upravni odbor (UO) Prešernovega sklada se bo še ta mesec seznanil s pismom Svetlane Makarovič, ki ga je naslovila na predsednika UO Jožefa Muhoviča. Kot je povedal za STA, bo kmalu seja UO, na kateri bo predstavil pismo oz. njegovo vsebino. To… »

Škodljive posledice arom v elektronskih cigaretah še niso ustrezno raziskane

RTV Slovenija 13.03.2023
Nacionalni inštitut za javno zdravje podpira predlog sprememb zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, ki so ga pripravili na ministrstvu za zdravje. Ob tem predlagajo skrajšanje prehodnega obdobja pri ukinitvi kadilnic. Predlog… »

Tako bi vlada olajšala zaposlovanje tujcev

Zurnal24 13.03.2023
Številne spremembe za tujce v Sloveniji. Vlada je na današnji dopisni seji sprejela predlog zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, so sporočili z Urada vlade RS za komuniciranje. Državnemu zboru so ga v obravnavo poslali po nujnem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem