Arhiv novic 13.03.2023

Kavtičnik: Energija, ki se je ustvarila v zadnjem času, je velik faktor uspeha

24ur 13.03.2023
Po zmagi nad Črno goro v Kopru (37:30), s katero se je Slovenija uvrstila na evropsko prvenstvo v rokometu, je vtise zadnjega obdobja strnil direktor moške članske reprezentance Vid Kavtičnik. "Polna dvorana v Kopru, osem točk po štirih tekmah v… »

Slovenske banke: med najbolj škrtimi pri depozitih, med najdražjimi pri kreditih

Finance.si 13.03.2023
Slovenske banke pri dvigovanju obrestnih mer na depozite z vezavo zaostajajo za preostalimi na evrskem območju; ali zaostajajo tudi pri posojilih?… »

Janša: Dolenjska je cvetoča gospodarska in demografska regija

Nova 24TV 13.03.2023
Skupina poslancev Slovenske demokratske stranke⁩ se je danes mudila že na 2. terenskem obisku, tokrat na Dolenjskem. Namen obiska je bil srečanje z župani v regiji in seznanitev z gospodarskimi in socialnimi izzivi regije. Najprej so se poslanci… »

Razprava v Bruslju razkrila, da se Evropska komisija zaveda napake obiska Jourove v Sloveniji

Nova 24TV 13.03.2023
Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova. (Foto: STA) Razprava o svobodi medijev, ki jo je Evropskem parlamentu vodila vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Romana Tomc še vedno buri duhove v slovenski in tuji… »

V RAZMAKU 15 MINUT KAR DVE NESREČI PRI ŠKOFIJAH: Prva na hitri cesti, druga pri bencinski črpalki

Regional 13.03.2023
Po poročanju uprave za zaščito in reševanje sta nekaj pred 10. uro v Spodnjih Škofijah trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče, razlite tekočine iz vozil posuli z absorbcijskim sredstvom ter nudili pomoč reševalcem… »

Policija je med vikendom obravnavala več kot 250 nezakonitih prehodov meje!

Nova 24TV 13.03.2023
Fotografija je simbolična. Policija je med vikendom obravnavala 180 dogodkov (na območju PU Novo mesto), ki so zahtevali policijsko posredovanje, na številko 113 pa prejela 548 klicev. Dogodki so se pretežno nanašali na tujce z neustreznimi pogoji za… »

Prihaja strip, ki bo Slovencem razložil, da so vojaki JLA videli osamosvojitev drugače kot teritorialci

Nova 24TV 13.03.2023
Napad okupatorske JLA na Gornjo Radgono junija leta 1991 (Foto: Youtube) Vojna v svoj vrtinec pogosto potegne ljudi, ki si ne želijo boja. Tudi v naši osamosvojitveni vojni so nasproti naših fantov, ki so se odločili, da bodo za domovino dali tudi… »

Policijski veterani združenja Sever pod simboli svojih sovražnikov v družbi ruskih diplomatov

Nova 24TV 13.03.2023
Davorin Kopše je nekdanji policist in osamosvojitelj. Več kot trideset let po osamosvojitvi Republike Slovenije lahko od zagovornika kulturnega marksizma ali/in ruske agresije na Ukrajino vse pogosteje slišiš, da je tudi on veteran vojne za Slovenijo… »

Latinska Amerika: Ankete kažejo močan premik v desno po vsej regiji

Nova 24TV 13.03.2023
Brazilski predsednik in član Foruma Sao Paulo Luiz Inacio Lula da Silva. (Foto: epa) Zdi se, da politični val obračanja k levičarskim vladam oziroma “rožnati plimi” v državah latinske Amerike pojenja. Portal Miami Herald je povzel zadnje… »

Putinova vojska pomanjkanje streliva kompenzira z lopatami

Nova 24TV 13.03.2023
Rusi se zaradi pomanjkanja streliva borijo tudi z lopatami. Na fotografiji je tradicionalna ruska vojaška lopata MPL-50. (Foto: Wikimedijina zbirka) Britansko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so se ruski vojaki primorani boriti z legendarnimi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem