Arhiv novic 13.03.2023

Umrl legendarni skakalec v višino Dick Fosbury

RTV Slovenija 13.03.2023
V 77. letu starosti je zaradi raka, prvič so mu ga diagnosticirali že leta 2008, umrl legendarni ameriški skakalec v višino Dick Fosbury. Olimpijski prvak iz Ciudad de Mexica leta 1968 je z novim slogom za vselej zaznamoval skok v višino. Dick… »

Italija porast števila prebežnikov pripisuje dejavnostim Wagnerja v Afriki

RTV Slovenija 13.03.2023
Italijanska vlada je trenutni porast števila prebežnikov v Evropi pripisala dejavnostim skupine ruskih plačancev Wagner v številnih afriških državah. Šlo naj bi za strategijo Moskve, da se tako maščuje državam, ki podpirajo Ukrajino… »

Ekipa ministrstva bo z regijskimi posveti pristopila k snovanju prihodnje kulturne politike

RTV Slovenija 13.03.2023
Ministrstvo za kulturo v tem in prihodnjem mesecu pripravlja regijske posvete, ki naj bi pripomogli k snovanju prihodnje kulturne politike, saj letos med drugim načrtujejo spremembo nacionalnega programa za kulturo in sprejem ustreznega akcijskega… »

Krajani odločno proti pokriti dvorani s smučiščem pod Svetim Joštom

RTV Slovenija 13.03.2023
Prebivalci Besnice pri Kranju so na nogah zaradi načrtov za postavitev snežne dvorane in zaprtega smučišča v gozdu pod Svetim Joštom nad Kranjem. Pobudnika projekta, za katerega naj bi posekali 20 hektarjev gozda, sta zasebnika, vlagatelj še ni… »

TURBOFOLK KONCERTA, KI GA JE PULJSKI ŽUPAN PREPOVEDAL, VENDARLE NE BO: Organizator "izgubil" pred sodiščem

Regional 13.03.2023
Poročali smo že, da je puljski župan Filip Zorčić prepovedal koncert turbofolk glasbe v Domu sportova Mate Parlov, na katerem bi morali nastopiti Duško Kuliš in prijatelji - Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta in Zorana Mićanović. Zorčić naj bi jih… »

Pomahajte tudi vi zimi v slovo ter se veselite pomladi in svežega zraka

RTV Slovenija 13.03.2023
Zima je čas visokih vrednosti onesnaženosti zraka, spomladi pa veliko ljudi mučijo alergije. Najbolje bi bilo ostati kar doma. A kaj, če želite prezračiti in spustite zunanji zrak v notranje prostore? Pozimi smo velikokrat priča megli zaradi… »

NAJSTNIK PADEL NA KANINSKEM SMUČIŠČU: Poškodovan, pa še kaznovan

Regional 13.03.2023
Včeraj okoli poldneva se je na kaninskem smučišču poškodoval 19-letni Italijan, ki je smučal izven smučišča iz smeri Sedla proti Prevali. Približno 100 metrov pred koncem je na zoženem delu padel in se pričel prevračati po pobočju… »

Na območju Resevne med delom v gozdu umrl 50-letnik

RTV Slovenija 13.03.2023
Na območju Resevne pri Šentjurju je v petek v delovni nesreči umrl 50-letnik. Po prvih podatkih policije je pri delu v gozdu nanj zdrselo deblo in ga tako hudo poškodovalo, da je na kraju nesreč umrl. Konec tedna se je na območju Policijske uprave… »

Na Bledu razmišljajo o varuhu parkov. Brez gneče v prometu ne bo šlo.

RTV Slovenija 13.03.2023
"Poletja se na Bledu zares veselimo, saj napovedi turističnega gospodarstva pravijo, da lahko pričakujemo zelo velik obisk," so sporočili iz Turizma Bled. Ob tem so dodali, da bodo naredili vse, da bo obisk znamenitosti spoštljiv in okolju primeren… »

Parkirišča selijo proč od jezera

Gorenjski glas 13.03.2023
V Bohinju bodo še naprej zmanjševali obremenjenost z motornim prometom, obiskovalce in domačine spodbujali k uporabi javnega transporta ter povečevali površine, namenjene pešcem in kolesarjem. Postopno bodo ukiniti kar šeststo parkirnih mest v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem