Arhiv novic 15.03.2023

Izgred nemških navijačev v Neaplju: zažigali avtomobile in napadali policiste

24ur 15.03.2023
Dim in ogenj sta se širila po centru Neaplja pred začetkom osmine finala Lige prvakov. Približno 300 nemških navijačev je namreč po italijanskem mestu napadalo policiste, po zraku metalo stole in uničevalo vse, kar jim je prekrižalo pot. Izgredi… »

Očarala naivne moške in jih opeharila

Dnevnik 15.03.2023
Rolanda Hočevar je izkoristila empatijo in ranljivost starejših samskih možakarjev. S svojimi čari in lažnivimi zgodbami o ločitvi in bolnem otroku jih je prepričala, da so ji dajali denar, ji kupovali telefone in posojali avtomobile, sami pa upali… »

Ilki je zdaj žal, da je zime konec

Delo 15.03.2023
Dvakratna svetovna prvakinja v Andori najboljša na zadnjem smuku poolimpijske sezone. V nadaljevanju preberite: Za slovo od že tako vrhunske sezone se je Ilka Štuhec predstavila v imenitni podobi. Kako je bilo z razmerami za tekmo v Andori, kako so… »

Brooke Shields o spolnem napadu: Krivila sem sebe

24ur 15.03.2023
Brooke Shields je januarja na filmskem festivalu Sundance premierno predstavila dokumentarni film o svojem življenju, v katerem je razkrila, da je bila v svojih 20. letih spolno zlorabljena. O travmatični izkušnji je sedaj spregovorila za tuj medij in… »

FOTO: Mislila je, da je le luža, a je zgrmela v kanalizacijo

Necenzurirano 15.03.2023
Laura Gerber iz britanskega Watforda bo še dolgo pomnila zadnjo nedeljo. Svojo nedeljsko »dogodivščino,« ki jo je dokumentirala tudi s fotografijami, je opisala na družabnem omrežju. Vse skupaj se je odvilo malo po 2. uri ponoči, ko je Gerberjeva… »

Kmečki upor proti podnebnim ciljem dobiva vse večje razsežnosti

Delo 15.03.2023
Napovedani uspeh protestnega gibanja na nizozemskih regionalnih volitvah bi imel posledice tudi na nacionalni ravni. Še pred začetkom današnjih nizozemskih regionalnih volitev je vse kazalo, da bodo te ene odmevnejših v zadnjih desetletjih, prvi… »

Prizadevanja za omejitev borznega požara

Delo 15.03.2023
Credit Suisse je po težkem dnevu prosila za podporo švicarsko centralno banko. V nadaljevanju preberite: Vse dobrostoječe banke so si podobne, vsaka problematična pa propada po svoje, bi si lahko ob bančnih krizah v ZDA in Evropi izposodili misel… »

V kot stisnjena Olimpija je vendarle preživela

Delo 15.03.2023
V derbiju 27. kola so vodilni zeleno-beli z golom rezervista Admirja Bristrića ugnali odlične, a neučinkovite Celjane. V nadaljevanju preberite: Če imajo šampioni tudi zvrhano mero sreče, potem je Olimpija včeraj v Celju potrdila naslov državnega… »

Je to ženska, s pomočjo katere si bo Putin podredil revno evropsko državo?

SiolNET 15.03.2023
Že nekaj mesecev moldavska proruska opozicijska stranka Šor nezadovoljne Moldavce spodbuja k množičnim protivladnim protestom. Eden od glavnih obrazov protestov proti prozahodni moldavski vladi je postala poslanka Marina Tauber. V zadnjih dnevih se je… »

Leonardo da Vinci je bil sin kavkaške sužnje, trdi italijanski zgodovinar

RTV Slovenija 15.03.2023
Leonardo da Vinci, ki danes pooseblja razcvet italijanske renesanse, avtor najbrž najslavnejše slike v zgodovini, je bil Italijan samo po očetovi strani. Njegova mama je bila sužnja s Kavkaza, trdi italijanski pisatelj. V učbenikih zgodovine… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem