Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Nepreslišano: Tomaž Štokelj, generalni direktor HSE

Dnevnik 15.03.2023
Skupina HSE je lani v Sloveniji prodala več električne energije, kot je je dejansko proizvedla. Očitek, da nismo prodajali slovenskim odjemalcem, torej ne drži. Ker pa je bila lanska proizvodnja precej manjša od načrtovane, je bilo treba v Sloveniji… »

Bo “poroka” Slovenskih železnic in Avtobusne postaje Ljubljana spodletela?

Dnevnik 15.03.2023
Slovenske železnice so se z lastniki družbe Avtobusna postaja Ljubljana dlje časa pogajale o odkupu delnic, proti koncu lanskega leta pa je v načrtovanem prevzemu zaškripalo. Kaj je razlog za to in zakaj je avtobusna postaja v prestolnici neugledna… »

Obeta se podražitev parkirnin

Dnevnik 15.03.2023
Vršilec dolžnosti direktorja javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Bojan Babič je napovedal povišanje cen parkiranja v mestu. Kje točno in za koliko bodo podražili parkiranje, še ni jasno. Nekdanji načelnik ljubljanske upravne… »

Plače: Zaostritev napovedujejo tudi pravosodni delavci

Dnevnik 15.03.2023
Začasni sodniški dodatek na stranskem tiru, s pozivom in opozorilom na kršenje stavkovnega sporazuma pa so se na vrhovno sodišče in ministrstvo za javno upravo obrnili tudi drugi uslužbenci v pravosodju. Predsednik vlade Robert Golob je v četrtek… »

PIN: 666

Dnevnik 15.03.2023
Srce mi je pospešeno utripalo v ušesih, ko sem se vzpenjal po stopnicah upravne enote. Pride dan, ko se delo v službi zatika na vsakem koraku in se delovnik zaključi s skoraj enourno zamudo. Spoznanje, da vendarle nisem prepozen, je prineslo kanček… »

Šolski sistem: Večna reforma

Dnevnik 15.03.2023
V prvem šolskem letu po obdobju koronskih »izrednih razmer« se je odprla debata o socializaciji in ponovnem vzpostavljanju tesnejših stikov med učenci v šolah. Pedagoški strokovnjaki so v Dnevnikovem Objektivu objavili odmevno pismo, v katerem so… »

Križanke

Dnevnik 15.03.2023
Nekatere križanke je res težko rešiti. Tako je tudi z ljubljanskimi Križankami. Kot kaže, jih bo župan v sodelovanju s priskledniki in podložniki prepustil propadu zato, da bo končno lahko iz kompleksa izgnal Srednjo šolo za oblikovanje in… »

Dijaki in študenti o vodi z uličnimi plakati

Dnevnik 15.03.2023
Galerija Jakopič je vzporedno s svojo razstavo Valovanje: Vizualni dnevnik vode včeraj, ob 10. uri, na petih ljubljanskih stebrih TAM-TAM odprla umetniško-plakatno akcijo s temo vode, ki je nastala v sodelovanju s študenti in študentkami fakultet… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem