Arhiv novic 22.05.2023

Obtožnica zoper napadalca v mariborskem parku pravnomočna

Delo 22.05.2023
Mariborsko okrožno sodišče je kot neutemeljen zavrnilo ugovor zoper obtožnico za 23-letnika, ki mu tožilstvo očita poskus umora. Mariborsko okrožno sodišče je kot neutemeljenega zavrnilo ugovor zoper obtožnico za 23-letnega Luko Gašpariča, ki… »

Mehiški ognjenik Popocatepetl vse bolj aktiven

RTV Slovenija 22.05.2023
Zaradi stopnjevanja dejavnosti mehiškega ognjenika Popocatepetl so oblasti stopnjo pripravljenosti dvignile na zadnjo pred obvezno evakuacijo. Medtem so na Siciliji znova odprli letališče v Catanii, a nastajajo zamude. Rumena stopnja pripravljenosti po… »

TRAGEDIJA V GOZDU: Poškodbe so bile prehude

Regional 22.05.2023
V soboto je prišlo na območju Policijske uprave Novo mesto do hujše nesreče med delom v gozdu. Medtem ko je 58-letni moški podiral drevesa, je nanj padel del krošnje in ga hudo poškodoval. Kljub pomoči reševalcev je na kraju nesreče umrl, so… »

Hrvati pred sezono spreminjajo urnik trgovin

Zurnal24 22.05.2023
Trgovine bodo lahko odprte le 16 nedelj v letu. Na Hrvaškem bo 1. julija začel veljati novi zakon o trgovini, po katerem bodo trgovine lahko odprte le 16 nedelj v letu. Medtem ko trgovske verige še nimajo izdelanih načrtov o tem, ob katerih nedeljah… »

Logar z deseterico somišljenikov na pot v sredino

Delo 22.05.2023
K sodelovanju je nekdanjemu predsedniškemu kandidatu uspelo pritegniti Aljo Brglez, Romano Jordan in Evo Irgl. V nadaljevanju preberite: Naslednji teden bo član SDS in bivši predsedniški kandidat Anže Logar skupaj z desetimi somišljeniki ustanovil… »

Sliko Gerharda Richterja pri Sotheby's prodali za 21,8 milijona dolarjev

SiolNET 22.05.2023
Na eni od vsakoletnih spomladanskih dražb pri Sotheby's v New Yorku so pretekli konec tedna za 21,8 milijona dolarjev (skoraj 20 milijonov evrov) prodali sliko 4096 barv nemškega slikarja Gerharda Richterja. To je njegovo zadnje delo iz iskane serije… »

NA POMOČ SOSEDOM TUDI POSEBNA ENOTA CIVILNE ZAŠČITE: Konvoj z 32-člansko ekipo je iz Ajdovščine že odpotoval v Italijo…

Regional 22.05.2023
Iz Ajdovščine je danes na pomoč v italijansko pokrajino Emilija-Romanja, ki se spopada z uničujočimi poplavami, krenila začasna enota slovenske civilne zaščite za hitro prečrpavanje vode z dvema visoko zmogljivima črpalkama. Ekipo sestavlja 32… »

Zakon o dolgotrajni oskrbi v javni razpravi le teden dni. Na predlog dežujejo kritike.

RTV Slovenija 22.05.2023
Ministrstvo za solidarno prihodnost je pripravilo predlog prenovljenega zakona o dolgotrajni oskrbi, a bo v javni razpravi le do petka. Enajst organizacij od ministrstva zahteva podaljšanje javne obravnave, predlog označujejo tudi kot "neresen". Predlog… »

Zvezdniški par za novo domovanje odštel skoraj 200 milijonov evrov #foto

SiolNET 22.05.2023
Raper Jay-Z je s partnerico in pevko Beyonce v Malibuju v Kaliforniji kupil novo domovanje, za katerega sta odštela kar 200 milijonov dolarjev (185 milijonov evrov). Gre za najvišji znesek, ki ga je do zdaj v Kaliforniji kakšen zasebni kupec odštel za… »

Najdražji sladoled na svetu: porcija stane več kot družinske počitnice

SiolNET 22.05.2023
Na Japonskem so podrli Guinnessov rekord v kategoriji najdražjega sladoleda. "Več kot leto in pol je trajalo, da smo ga razvili. Bilo je veliko poskusov in spodrsljajev, preden smo dosegli okus, ki smo ga želeli. S potrditvijo Guinnessovega rekorda pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem