Arhiv novic 22.05.2023

Umrl prof. Tomaž Kržišnik, nagrajenec Prešernovega sklada

Zurnal24 22.05.2023
V 81. letu starosti je v Žireh umrl slikar, ilustrator in grafični oblikovalec Tomaž Kržišnik, so sporočili z družinskega kroga. Bil je profesor na ljubljanski likovni akademiji. Udeležil se je mnogih mednarodnih slikarskih kolonij ter sodeloval… »

Druga godba: Za začetek Raül Refree in Maria Mazzotta, vrača se tudi Mariza

RTV Slovenija 22.05.2023
Špansko-italijanski duo Raül Refree-Maria Mazzotta bo nocoj uvedel 39. mednarodni festival Druga godba, ki v Ljubljano znova prinaša glasbo z različnih delov sveta, točneje iz 18 držav. Med nastopajočimi je tudi stara znanka slovenskega občinstva… »

RYANAIR POLETEL IZ RDEČIH ŠTEVILK: Prihodki so na račun podražitve vozovnic znašali 10,8 milijarde evrov

Regional 22.05.2023
Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair se je v minulem poslovnem letu, ki se za podjetje konča konec marca, izvil iz rdečih številk. Čisti dobiček je znašal 1,4 milijarde evrov, potem ko je imelo podjetje dve leti pred tem izgubo. Prihodki so… »

Messi bo zaigral na Kitajskem

SiolNET 22.05.2023
Kapetan argentinske nogometne reprezentance Lionel Messi bo svetovne prvake vodil na prijateljski tekmi proti Avstraliji, ki jo bosta reprezentanci odigrali 15. junija v Pekingu. Reprezentanci se bosta pomerili prvič po mundialu v Katarju, kjer so gavči… »

Top 100 slovenskih podjetij, ki najbolje plačujejo zaposlene

Finance.si 22.05.2023
Na lestvici najboljših plač tudi letos na vrhu predstavništva IT-multinacionalk, prvo deseterico pa zaokrožujejo farmacevti, gradbeno podjetje in državno podjetje… »

Rezidence Murva: nove vrstne hiše in stanovanjske vile v osrčju slovenske Istre

Finance.si 22.05.2023
Na robu umirjene istrske vasi Šmarje bo do poletja 2025 zraslo manjše naselje s 16 vrstnimi hišami in štirimi stanovanjskimi vilami s po 11 stanovanji Vas Šmarje z nekaj več kot 900 prebivalci je eden lepših podeželskih krajev širše slovenske… »

MMC na največji Vermeerjevi razstavi doslej: med 27 slikami mojstra intime

RTV Slovenija 22.05.2023
Kustosi razstave Vermeerjevih del v Rijksmuseumu so se zavedali, da 27 slik ne zadostuje le za izjemno zanimanje za postavitev, ki je bila v hipu razprodana, pač pa je manjše število del priložnost za doživeto motrenje in poglobljeno srečanje z… »

Za popolna nedeljska jutra - najlepše risanke, v katerih boste uživali tako vi kot vaši otroci

RTV Slovenija 22.05.2023
Nedeljska jutra so poseben čas za otroke in tudi starše. Predstavlja čas, ko se družina sprosti, poveže in uživa v skupnih trenutkih, ki jih med tednom manjka. Kaj je boljšega za začetek nedelje kot ogled čudovitih risank? Ne glede na to, ali ste… »

Nutrije pri nas niso več dobrodošle

SiolNET 22.05.2023
Na območju Krajinskega parka Ljubljansko barje je napovedan obsežen izlov nutrij, velike vrste glodavcev, ki v naših krajih ni avtohtona, v zadnjih letih pa se je namnožila v tolikšni meri, da že povzroča škodo. "Omejevanje in iztrebljanje nutrije… »

Bo na klifu v Žusterni zrasel nov hotel?

SiolNET 22.05.2023
Srbsko-ameriški podjetnik Milan Mandarić je napovedal, da bo na svojem zemljišču na klifu v Žusterni zgradil turistični kompleks, so poročale Primorske novice. O nameri je obvestil tudi občino, kjer so ideji naklonjeni. 85-letni Milan Mandarić je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem